Hologramas kurs mikrosprogimai  (2)

Vokietijos mokslininkai išrado naują nesuklastojamų hologramų gamybos būdą, kuris, tikimasi, padės įveikti buitinės elektronikos gaminių padirbinėtojus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios hologramos ant metalinio paviršiaus „įspaudžiamos“ mikroskopiniais sprogimais, praneša „TechRadar.com“. Mikroplėvelė su sprogstamosios medžiagos dalelėmis į gaminio paviršių įterpiama naudojant specialų šabloną ir nanodaleles. Detonavus tokią plėvelę kiekviena šablono dalelė įspaudžiama į metalinį paviršių. Padirbti tokią hologramą įmanoma tik naudojant šablonus, kurie yra identiški gamintojo šablonui.

Tokiomis hologramomis galima žymėti įvairius buitinės elektronikos prietaisus, taip patvirtinant jų autentiškumą. Pranešama, kad prireikus jas galima naudoti ir ant plastikinių paviršių.

Pasak „TechRadar.com“, manoma, kad šiuo metu kas dešimtas gaminys pasaulinėje rinkoje yra padirbtas. Kol kas naujosios hologramų technologijos trūkumas - tai, kad jų gamyba yra gana brangi, tačiau manoma, kad plintant žymėjimo mikrosprogimais būdui jis ilgainiui taip atpigtų, kad tokiomis hologramomis būtų galima žymėti visas norimas prekes, pradedant „Blu-ray“ diskais, filmais, baigiant vaistais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)