Chrome operacinė sistema Microsoft vadovų akimis  (7)

Šią savaitę, duodamas interviu CNET News, Bilas Geitsas teigė: „Yra daug įvairių Linux versijų, skirtingai diegiamų ir skirtingai kraunamų, ir aš stebiuosi, kodėl žmonės elgiasi taip, tarsi tai (Chrome OS) būtų kažkas naujo. Turiu mintyje, kad jau yra Android, veikianti netbukuose, ir joje yra interneto naršyklė.”


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geitsas teigė, kad sunku ką nors daugiau pasakyti apie Chrome, nes Google pateikė labai mažai informacijos.

„Kuo miglotesnė informacija, tuo įdomiau tai atrodo“, - pridūrė jis. Čia vėl apie Chrome OS.

O Stevo Balmerio nuomone, Windows, kaip ne naršykle paremta operacinė sistema, buvo teisingas Microsoft sprendimas, kaip pavyzdį pasakydamas, kad maždaug 50% asmeninių kompiuterių darbo laiko yra praleidžiama darbams, nesusijusiems su naršyklės panaudojimu, atlikti.

Balmeris taip pat pabrėžė, kad dabar Google turi dvi operacines sistemas – Chrome ir Android, o Microsoft yra išmokusi pamoką, kad dvi operacinės sistemos – Microsoft atskyrė Windows 95, skirtą eiliniams vartotojams ir Windows NT verslui - nebūtinai yra geras sprendimas.

Taigi, Microsoft nuomonė daugmaž aiški – nieko ypatingo neįvyko, Chrome OS tai tiesiog kita Linux versija, o Google daro klaidą. Ar tikrai taip, parodys laikas.

Bet ar kartais Microsoft sprendimas leisti nemokamai naudotis biuro programų internetinėmis versijomis nėra susijęs su Google naujienomis?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: