Rusijoje kuriama priešlėktuvinė sistema, galėsianti sunaikinti taikinius kosmose  (13)

Aukščiausi Rusijos karinių pajėgų atstovai patvirtino, kad šalis kuria naujos kartos žemė-oras tipo raketas kodiniu pavadinimu S-500. Jos turėtų tapti atsvara artimiausiu metu JAV planuojamai įrengti kosmose dislokuojamų raketų sistemai. Rusijos karinių oro pajėgų generolo Aleksandro Zelino teigimu, naujosios raketos taip pat galės apsaugoti nuo lėktuvų atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų generolo teigimu, Jungtinės Amerikos Valstijos iki 2030 metų žada baigti kurti ir įrengti orbitines raketų sistemas, kurios potencialiai galės pasiekti bet kurioje pasaulio vietoje esančius taikinius. Jis taip pat priduria, kad dabartiniu metu Rusijoje kuriama penktosios kartos raketų žemė-oras sistema S-500 galės numušti "bet kokių tipų balistines raketas ir viršgarsinius orlaivius".

Rusija ir JAV dabartiniu metu tariasi dėl naujos strateginės branduolinės ginkluotės mažinimo sutarties, kadangi 1991 metais pasirašytoji sutarties versija baigs galioti šių metų gruodį. Maskva išsakė stiprius prieštaravimus JAV planams įrengti antžemines raketų paleidimo sistemas Europoje, nes tai jos teigimu inicijuos naujas ginklavimosi lenktynes. JAV atstovai primygtinai teigia, jog Lenkijoje ir Čekijoje dislokuotos sistemos "jokiu būdu nebus taikomos į Rusija ar ką nors kitą, ir kad pagrindinė jų paskirtis yra atremti galimas atakas iš tokių valstybių kaip Iranas".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)