Kitąmet prognozuojamas darbinės atminties deficitas  (10)

Nuo šių metų rugpjūčio sutartinė DDR2 darbinės atminties modulių tiekimo kaina auga po 20 proc. per mėnesį, pranešė „DigiTimes.com“. Spalio mėnesį šios atminties mikroschemų kaina pirmą kartą viršijo DDR3 atminties kainą – brangsta ir šio tipo atmintis, tačiau ne taip sparčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DRAM atminties mikroschemas gaminančios bendrovės „Nanya Technologies“ viceprezidento Pai Pei-Lino manymu, „Microsoft“ operacinės sistemos „Windows 7“ išleidimas pradėjo kompiuterių atnaujinimo ciklą, kuris buvo atidėtas 3 metams dėl prastos „Windows Vista“ „reputacijos“.

Kitos DRAM atminties gamintojos bendrovės „Micron Technology“ rinkodaros direktorius Matthias Buchneris mano, kad 2010 m. asmeninių kompiuterių rinkos augimą lems privačių vartotojų paklausos augimas, o 2011 m. – verslo sektorius, nes įmonės pradės atnaujinti savo kompiuterių ūkį ruošdamos perėjimą prie „Windows 7“.

Kompiuterių darbinės atminties rinka kitąmet susidurs ne tik su paklausos pertekliumi, bet ir didėjančiomis kainomis – jas kels nepakankama pasiūla. Rinkos tyrimų bendrovės „iSupply“ duomenimis, 2008 m. kapitaliniai įdėjimai į darbinės atminties gamybinius pajėgumus sumažėjo 49, o 2009 m. – 59 proc. Pasak ekspertų, kompiuterių darbinės atminties pramonė nebespės reaguoti į staigiai šoktelėjusią paklausą, ir rinkoje susidarys atminties mikroschemų deficitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: