Kitąmet pasirodys telefonų procesoriai su 2 branduoliais  (6)

D. Britanijos bendrovė ARM tikisi, kad 2010 m. rinką pasieks pirmieji išmanieji telefonai su 2 branduolių procesoriais, skelbia „Techradar.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ARM mobiliųjų sprendimų padalinio vadovas Robas Coombsas pareiškė, kad būsimasis ARM dviejų branduolių procesorius „Cortex A9“ žymiai padidins telefonų spartą ir sumažins poreikį elektros energijai. Pasak jo, bendrovė tikisi, kad šie procesoriai bus pateikti vartotojams jau kitąmet, tačiau neatmetė galimybės, kad jų teks palūkėti iki 2011 m.

Naujasis ARM 2 branduolių „Cortex A9“ leis telefonų gamintojams diegti telefonuose su didesniais ekranais „Flash 10“ grotuvus ar rodyti telefonuose didesnės raiškos vaizdą.

R. Coombsas pabrėžė, kad ARM nesivaiko vis didesnio procesorių taktinio dažnio. „Mums nereikia tų kvailų gigahercų, – sakė jis. – Dviejų branduolių A9 galės dvigubai padidinti procesoriaus našumą be bateriją sunkiančio greičio, kai parėjus namo telefonas jau būna visiškai „išsikvėpęs“, - sakė jis.

„Cortex A9“ esą galėtų suteikti būsimiems telefonams visą eilę „įdomių“ savybių, pavyzdžiui, pagreitinti vartotojo sąsają ar pasiūlyti kalbos atpažinimo funkciją, labai apkraunančią procesorių.

Pasak ARM atstovo, bendrovės specialistai jau yra padidinę „Cortex A9“ prototipo taktinį dažnį iki 2 GHz, bet esą tik demonstraciniais tikslais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)