Butanas sukūrė tai, ko neturi jokia pasaulio valstybė – sosto įpėdinis tapo pirmuoju skaitmeniniu šalies piliečiu: kas tai yra? (Foto)  ()

Antradienį (vasario 21 d.) Butano karaliui Jigme Khesarui Namgyelui Wangchuckui sukako 43 metai, o jo septynerių metų sūnus tapo pirmuoju šalies skaitmeniniu piliečiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karūnos princas Jigme Namgyel Wangchuck buvo įtrauktas į Butano nacionalinės skaitmeninės tapatybės (NDI) mobiliąją piniginę, kai šalyje buvo pristatyta nauja skaitmeninės tapatybės sistema, kuri gali pasigirti „pažangiausiomis technologijomis“.

Platformos paleidimas buvo įvertintas kaip didžiulis žingsnis vyriausybės skaitmeninės transformacijos pastangose.

„Butano NDI naudoja pažangiausias technologijas, kad suteiktų piliečiams saugius ir patikrinamus tapatybės kredencialus, užtikrindama jų asmeninės informacijos privatumą ir apsaugą“, – rašoma oficialiame Butano karaliaus „Instagram“ puslapyje.

„Sistema naudoja „savaimes suverenios tapatybės“ modelį, pagrįstą decentralizuotos tapatybės (DID) technologija, kuri suteikia žmonėms daugiau galimybių kontroliuoti savo asmeninę informaciją ir kas gali ją pasiekti“, – priduriama oficialiame pranešime. Skaitmeninė tapatybės sistema bus palaipsniui įdiegta visiems Butano piliečiams.

 

2016 m. vasario 5 d. gimęs sosto įpėdinis princas Jigme Namgyel Wangchuck yra pirmasis karaliaus Jigme Khesar ir karalienės Jetsun Pema vaikas. Jis yra sosto įpėdinis.

Butano NDI

Butanas teigia, kad yra pirmoji suvereni vyriausybė pasaulyje, sukūrusi nacionalinę skaitmeninę tapatybės sistemą savarankiškoje suverenioje sistemoje. Sistemos paleidimas taip pat vadinamas „dideliu žingsniu į priekį keičiant paslaugų teikimo būdą tiek viešajame, tiek privačiame sektoriuose“. Sistema, kurią sukūrė „Druk Holding and Investments“ (DHI), siekiama teigiamai pakeisti piliečių ir lankytojų bendravimą su vyriausybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()