Elonas Muskas įkūrė naują dirbtinio intelekto įmonę: konkuruos su „ChatGPT“  ()

Elonas Muskas trečiadienį paskelbė apie naujos bendrovės, kuri daugiausia dėmesio skiria dirbtiniam intelektui, įkūrimą, pranešė CNN. Verslininkas jau kelis mėnesius kalbėjo apie planus sukurti „ChatGPT“ konkurentę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonė, pavadinta „xAI“, pristatė interneto svetainę ir dešimties darbuotojų komandą. Kaip teigiama svetainėje, naujajai bendrovei vadovaus E.Muskas ir ji glaudžiai bendradarbiaus su „Twitter“, „Tesla“.

„xAI tikslas – suprasti tikrąją visatos prigimtį“, – teigiama svetainėje, atkartojant E.Musko anksčiau naudotą kalbą, apibūdinančią jo dirbtinio intelekto ambicijas.

E.Muskas iš pradžių rėmė „ChatGPT“ kūrėją „OpenAI“, tačiau vėliau kritikavo bendrovę dėl apsaugos priemonių trūkumo, siekiant kad virusinis pokalbių robotas neskleistų šališkų ar seksistinių atsakymų.

„Pavojus, kylantis mokant dirbtinį intelektą būti sąmoningu, kitaip tariant, meluoti, yra mirtinas“, – gruodžio mėn. tviteryje rašė E.Muskas.

Balandžio mėn. duodamas interviu tuometiniam „Fox News“ laidų vedėjui Tuckeriui Carlsonui, E.Muskas prasitarė apie savo naujos dirbtinio intelekto įmonės planus, apibūdindamas tai kaip „maksimalios tiesos ieškantį dirbtinį intelektą“, kuriam „rūpi suprasti visatą“.

 

Apie naują įmonę E.Muskas paskelbė praėjus keliems mėnesiams po to, kai viename interviu įspėjo, kad dirbtinis intelektas gali sukelti „civilizacijos sunaikinimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()