Kyla didelis skandalas. Dėl „Google“ navigacijos klaidos tragiškai žuvo šeima  (4)

Vyro, kuris vadovaudamasis „Google Maps“ programėle, nuvažiavo nuo sugriuvusio tilto, šeima padavė „Google“ į teismą. Amerikiečio Philipo Paxsono šeima kaltina technologijų milžinę aplaidumu, teigdama, kad ji jau penkerius metus buvo informuota apie sugriuvusį tiltą, tačiau neatnaujino savo navigacijos sistemos, rašo portalas sky.news.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medicinos prietaisų pardavėjas ir dviejų vaikų tėvas nuskendo praėjusių metų rugsėjį, kai jo „Jeep Gladiator“ įkrito į Snou upelį Hikorio mieste, Šiaurės Karolinoje, teigiama praėjusią savaitę pateiktame ieškinyje.

R. Paxsonas važiavo namo iš dukros devintojo gimtadienio vakarėlio per nepažįstamą rajoną, kai „Google Maps“, teigiama, nurodė jam kirsti sugriuvusį tiltą.

Apvirtusiame ir iš dalies apsemtame sunkvežimyje R. Paksono kūną radusi policija sakė, kad šalia kelio nebuvo jokių užtvarų ar įspėjamųjų ženklų.

Ieškinyje teigiama, kad vyras nuvažiavo nuo neapsaugoto krašto ir nukrito į 20 metrų žemiau esančią upę, rašo portalas sky.news.com.

Šiaurės Karolinos valstijos patruliai teigė, kad tiltas nebuvo prižiūrimas vietos ar valstijos pareigūnų, o pradinio statytojo bendrovė buvo likviduota.

Ieškinyje įvardijamos kelios privačios nekilnojamojo turto valdymo bendrovės, kurios, jo teigimu, yra atsakingos už tiltą ir gretimą žemę.

 

2020 m. lapkričio mėn. elektroniniu paštu gautas „Google“ patvirtinimas patvirtina, kad bendrovė gavo jos pranešimą ir peržiūrėjo siūlomą pakeitimą dėl tilto, tačiau ieškinyje teigiama, kad „Google“ nesiėmė jokių tolesnių veiksmų.

Bendrovės atstovai pareiškė užuojautą R. Paxsono šeimai ir teigė „nagrinėjantys ieškinį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (4)