Vienoje populiariausių naršyklių – pokyčiai: nuo šiol svarbi saugumo funkcija veiks automatiškai  ()

Neseniai „Google“ paskelbė, kad jos naršyklėje „Chrome“ esanti saugumo patikros funkcija nuo šiol veiks automatiškai. Tai reiškia, kad naršyklė neprašoma praneš kada reikėtų, pavyzdžiui, atsinaujinti slaptažodį. Anot Donato Drakicko, „Tele2“ produkto vadovo, nors tai gali padėti interneto naudotojams geriau apsaugoti savo paskyras nuo kibernetinių sukčių, pravartu pasidomėti ir papildomais saugumo įrankiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saugesnė naršymo patirtis

Iki šiol norėdami sužinoti, ar internete naršo saugiai, „Google Chrome“ naudotojai turėjo patys aktyvuoti saugumo funkciją „Safety Check“. Tačiau pristačiusi naujausius naršyklės patobulinimus, savo tinklaraštyje „Google“ pranešė šią funkciją padariusi automatine.

„Šis saugumo patikros nustatymas suteikia žmonėms kelias reikalingas funkcijas: aptinka, ar slaptažodžiai, kuriais naudojatės, nebuvo „nulaužti“; praneša, kada reikėtų pakeisti slaptažodžius į naujus; įspėja apie kenksmingus puslapius ar jų plėtinius, teikia kitus saugumo patikros perspėjimus. Tai, kad dabar visi šie veiksmai bus atliekami automatiškai, gali prisidėti prie saugesnės naršymo patirties“, – sako D. Drakickas.

Be to, „Safety Check“ apsaugo „Chrome“ naršyklės naudotojus ir nuo dažniausiai pasitaikančių kibernetinių grėsmių, įspėja apie puslapius, kuriuose gali būti kenksmingų virusų. Funkcija taip pat pasiūlo, kada reikėtų atsinaujinti operacinę sistemą, pašalina, pavyzdžiui, vaizdo skambučiams naudojamų tinklalapių prieigą prie įrenginio kameros ar mikrofono, jei ilgą laiką juose nesilankėte.

Naršyklės naudotojai galės išbandyti ir kitą naujovę – galimybę išsaugoti naršyklės skirtukus ir jų grupes. Tai gali praversti tiems, kurie darbui ir laisvalaikiui naudoja skirtingus kompiuterius, bet nori visuomet patogiai pasiekti dažniausiai naudojamas interneto svetaines.

Turi ir trūkumų

 

Vis dėlto, D. Drakickas pataria pasirūpinti ir papildomais saugumo internete įrankiais. Anot jo, nors interneto naršyklės ir suteikia naudotojams tam tikrų apsaugos priemonių, jų taikymo sritis yra ribota.

„Naršyklėse daugiausiai dėmesio skiriama slaptažodžių saugumui, saugiam naršymui ir programinės įrangos atnaujinimams. Tačiau naudotojams reikalingos ir kitos papildomos saugumo priemonės, kurios aprėpia platesnį galimų grėsmių spektrą“, – tikina ekspertas.

Jis priduria, kad kaip ir bet kuri automatizuota saugumo sistema, „Safety Check“ gali generuoti klaidingus rezultatus – teisėtas svetaines ar plėtinius pažymėti kaip grėsmes, arba atvirkščiai – neaptikti tam tikrų saugumo problemų.

 

Anot D. Drakicko, nuo įvairių kibernetinių grėsmių papildomai internete apsisaugoti gali padėti speciali apsauga. Pavyzdžiui, „Tele2“ tinklo lygmeniu įdiegta interneto apsauga automatiškai aptinka kenkėjiškus puslapius ir akimirksniu užblokuoja prieigą prie jų. Apie bandymus pasiekti kenkėjiškus domenus klientai gali būti informuojami SMS žinute ar el. laiškais. Šią paslaugą užsisakyti galima operatoriaus savitarnos svetainėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: