„Stulbinamas šuolis į priekį.“ Išbandykite. Lietuvoje pradeda veikti galingas robotas „Google Bard“  ()

„Google“ pokalbių robote „Bard“ įdiegtas naujos kartos dirbtinio intelekto modelis „Gemini Pro“ nuo šiandien pradeda veikti daugelyje pasaulio šalių ir tampa prieinamas daugiau nei 40 kalbų, įskaitant lietuvių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartu su atnaujinimu „Bard“ pristato dar vieną naujovę – pakartotinės patikros funkciją. Nuo šiol vartotojai galės patikrinti atsakymus, palyginant juos su internete esančiu turiniu. Atnaujinta pokalbių roboto versija vartotojams prieinama nemokamai.

Pernai gruodį „Google“ pasidalijo žinia apie pasiektą proveržį dirbtinio intelekto (DI) srityje: technologijų bendrovė pristatė „Gemini“ – didžiausią ir galingiausią savo DI modelį. „Bard“ su „Gemini Pro“ versijoje gerokai patobulintos supratimo, apibendrinimo, samprotavimo, kodavimo ir planavimo funkcijos.

Į „Bard“ integruota „Gemini Pro“ versija nuo ketvirtadienio tampa prieinama daugiau nei 230 šalių ir teritorijų visame pasaulyje bei daugiau nei 40 kalbų, įskaitant ir lietuvių. 

Tai ypač praplės nemokamo pokalbių roboto galimybes. Pirmaujanti didžiųjų kalbos modelių ir pokalbių robotų vertinimo organizacija „Large Model Systems Organization“ (LMSYS) neseniai pripažino, kad „Bard“ su „Gemini Pro“ yra vienas geidžiamiausių šiuo metu egzistuojančių pokalbių robotų, ir pažymėjo, kad „Bard“ padarė „stulbinamą šuolį į priekį“.

 

Svarbus pokalbių roboto atnaujinimas – pakartotinės patikros funkcija. Nuo šiol „Bard“ naudotojai galės pasitikrinti atsakymus lietuvių kalba. Spustelėjus „G“ piktogramą, pokalbių robotas perskaitys atsakymą ir patikrins, ar internete yra informacijos atsakymui pagrįsti. Spustelėjus pažymėtas frazes, vartotojai galės sužinoti daugiau apie paieškos „Google“ ar internete metu rastą patvirtinančią arba prieštaraujančią informaciją.

 

Su šiais atnaujinimais „Bard“ tampa dar labiau prieinamas, pajėgesnis ir geriau pritaikytas atlikti įvairias užduotis – nuo sudėtingų kūrybinių projektų iki smulkių kasdienių užduočių.

Vystydami DI technologijas, „Google“ laikosi tvirto ir atsakingo požiūrio, tad diegiant atnaujinimus technologijų įmonė aktyviai bendradarbiavo su ekspertais, politikos formuotojais ir privatumo priežiūros institucijomis.

Naujausią „Bard“ su „Gemini Pro“ versiją išbandyti nemokamai galima adresu bard.google.com.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()