„Lenovo“ ruošia kai ką įspūdingo. Nutekėjo permatomo nešiojamojo kompiuterio nuotrauka (Foto)  ()

Gerai žinomas nutekėjimo šaltinių „meistras“ Evanas Blassas paskelbė naują skaidraus „Lenovo“ nešiojamojo kompiuterio nuotrauką prieš numatomą jo pristatymą vasario pabaigoje Barselonoje vyksiančiame Pasaulio mobiliųjų technologijų kongrese (MWC).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nutekintoje nuotraukoje matyti du koncepciniai nešiojamieji kompiuteriai, o į vieną iš prietaisų žiūrima pro skaidrų kito ekraną. Tai jau antrasis nutekintas neįprasto įtaiso atvaizdas.

Skaidrūs ekranai nėra nauja technologija. Pastarąjį dešimtmetį žiniasklaidoje nuolat pasirodo informacija apie tokių įrenginių projektus, o vieną pirmųjų skaidrių nešiojamųjų kompiuterių koncepcijų 2010 m. CES parodoje pademonstravo „Samsung“.

Tačiau dabar, praėjus 14 metų, atrodo, kad gamintojai yra pasirengę komercializuoti šią technologiją.

Kinijos ir Japonijos traukiniuose jau naudojami skaidrūs OLED ekranai, o „CES 2024“ parodoje LG paskelbė apie skaidrų „Signature T“ televizorių, kuris turėtų būti pradėtas pardavinėti dar šiais metais.

Iš nutekintų „Lenovo“ koncepcinio nešiojamojo kompiuterio nuotraukų galima daryti išvadą, kad, be skaidraus ekrano, įrenginys gaus visiškai plokščią jutiklinę klaviatūrą.

 

Šalia vieno iš prietaisų esantis rašiklis leidžia manyti, kad ekrane bus galima rašyti ir piešti, o nešiojamojo kompiuterio ekrano užsklanda užsimena apie “Windows 11” operacinę sistemą.

Praėjusiais metais bendrovė vienoje didžiausių technologijų parodų pristatė sulankstomą nešiojamąjį kompiuterį su 12,7 colių 4:3 formato ekranu, kuris virto 15,3 colių 8:9 formato ekranu.

Šis įrenginys neparduodamas, gali būti, kad nešiojamąjį kompiuterį su permatomu ekranu ištiks panašus likimas.

 

Tuo tarpu smalsuoliai socialiniuose tinkluose svarsto, kokiai tikslinei auditorijai skirtas nešiojamasis kompiuteris su permatomu ekranu.

Kas ir kodėl gali norėti matyti, kas vyksta už nešiojamojo kompiuterio ekrano?

Gali būti, kad toks įrenginys galėtų būti naudingas geresniam administratorių ir lankytojų ar kitų darbuotojų, kurie dažnai bendrauja su klientais ar svečiais, ryšiui palaikyti.

Tačiau šiuo atveju gali kilti potencialių privatumo problemų, jei ekrano turinys taptų matomas pašaliniams asmenims.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()