Technologijų parodoje pristatytos neįtikėtinos inovacijos: nuo auksu inkrustuotų laikrodžių iki sveikatą puoselėjančių įrenginių  ()

Vasario 26–29 dienomis Barselonoje vykstanti „Mobile World Congress“ paroda kasmet pritraukia gausybę technologijų entuziastų. Viename svarbiausių šio sektoriaus renginių pasaulio technologijų bendrovės, tarp jų ir „Huawei“, pristatė ilgai kurtas inovacijas, kurios leidžia susipažinti su tuo, kas mūsų lauks ateinančiais metais. Kokios novatoriškos technologijos pasieks ne tik vartotojų rankas, bet ir formuos ateinančių metų technologinį kraštovaizdį?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveikata – svarbiausias prioritetas

Jau kuris laikas technologijų gamintojai vartotojams pristato vis įmantresnius išmaniųjų laikrodžių modelius, kurių pagrindinis tikslas – stebėti sveikatos ir sporto rezultatus. Kaip teigia parodoje dalyvaujanti „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė, gamintojai ir šiais metais technologijų pagalba skatins vartotojus dar atidžiau rūpintis savo sveikata.

„Fitneso ir sveikatos parodos zonoje buvo galima pamatyti nemažai išmaniųjų laikrodžių patobulinimų. Viena iš akį patraukusių tokių įrenginių funkcijų – galimybė per 60 sekundžių išmatuoti net dešimt žmogaus sveikatos rodiklių. Svarbu tai, kad išmanusis laikrodis po tokio matavimo vartotojui pateiks ir jo esamos sveikatos būklės ataskaitą. Tokiuose įrenginiuose taip pat buvo pristatytos ir įdiegtos aktyvumo žiedų funkcijos, kurios leis vartotojui nustatyti pagrindinius jo kasdienius sporto tikslus. Įgyvendinus visų trijų žiedų tikslą, dienos pabaigoje vartotojas bus apdovanotas virtualiu medaliu“, – apie naujus išmaniųjų laikrodžių patobulinimus pasakoja U. Eidžiūnaitė.

Išskirtinio dizaino paieškos

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Šiandien rinkoje randami išmanieji įrenginiai stebina vartotojus ne tik savo specifikacijomis, bet ir dizainu. Būtent per jį technologijų kūrėjai stengiasi vartotojams suteikti ne tik plačias įrenginių pasirinkimo galimybes, bet ir kurti personalizuotas patirtis.

Kaip teigia U. Eidžiūnaitė, naujų rinkoje pristatomų išmaniųjų įrenginių dizainas šiais bei ateinančiais metais taps dar svarbesniu segmentu technologijų kūrėjams.

„Šiais metais parodos dalyviai ypatingą dėmesį skyrė ne tik techninėms įrenginių specifikacijoms, bet ir jų vizualiniam išpildymui. Šioje srityje produktų kūrimo paslaptis atskleidė ir išmanaus telefono „Huawei Mate 60 RS Ultimate Design“ kūrėjai. Parodos metu dalyviams buvo pasakojama, kokių gamybos procesų metu yra išgaunama tokio telefono korpuso ryškiai raudona spalva. Įdomu tai, kad tyrimų ir plėtros darbuotojai pirmą kartą į raudonosios keramikos sukepinimo procesą įtraukė retųjų žemių elementų. Kiekvienas toks išmanusis telefonas gamybos metu yra kalcinuojamas 1400 laipsnių temperatūroje ir per 60 dienų gamybos laikotarpį patiria daugiau kaip 50 procesų“, – apie išmanaus telefono gamybą pasakoja pašnekovė.

 

Tačiau tokie kruopštūs ir apgalvoti išmaniųjų įrenginių dizaino elementai ne vieninteliai, kurie patraukė parodos dalyvių akį. Tikru prabangos simboliu pasirodo gali tapti ir ankščiau minėti išmanieji laikrodžiai.

„Vartotojai per pastaruosius metus labai pamėgo išmaniųjų laikrodžių teikiamas funkcijas, todėl kūrėjams tampa svarbu ne tik tobulinti jų funkcijas, bet ir kreipti dėmesį į dizainą. Parodos metu buvo pristatytas prabangaus dizaino išmanusis laikrodis „Watch Ultimate”, kurio gamyboje buvo panaudotas 18 karatų auksas ir cirkonio pagrindu pagamintas skystasis metalas“, – apie prabangų išmanųjį laikrodį pasakoja ekspertė.

Dėmesys skaitmeninei kūrybai

 

Parodoje didelis dėmesys buvo skiriamas ne tik vartotojų sveikatai ar įrenginių dizainui, bet ir žmogaus kūrybos potencialo ugdymui. Šį kartą technologijų bendrovės kreipėsi į skaitmeninius kūrėjus, pristatydamos ne tik išskirtinio dizaino, bet ir funkcionalumo įrenginį.

„Parodos metu buvo pristatyta ploniausia kada nors pagaminta planšetė su siauriausiais rėmeliais ir didžiausiu ekrano bei korpuso santykiu. Tačiau didžiausią dėmesį skaitmeniniai kūrėjai visgi skyrė šio įrenginio specifikacijoms. Prie planšetės integruotas rašiklis palaiko daugiau nei 10 tūkst. slėgio jutimo lygių, todėl vartotojams tai leidžia sukurti precedento neturinčią skaitmeninės kūrybos patirtį. Tai didelis žingsnis ne tik skaitmeninėje kūryboje, bet ir apskritai technologijų pasaulyje“, – pasakoja „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje Urtė Eidžiūnaitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(2)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: