„4000 per 1 s.“ Nuo balandžio 1 d. Ką skelbia „Microsoft“  ()

Vos per dvejus metus „Microsoft“ pastebėjo stulbinamai išaugusį slaptažodžių atakų kiekį – nuo 579 per sekundę iki daugiau nei 4000 per sekundę. Prognozuojama, kad pasaulinės kibernetinių nusikaltimų išlaidos padidės nuo 3 trilijonų JAV dolerių 2015 m. iki 10,5 trilijonų JAV dolerių iki 2025 m. Nepaisant to, kad organizacijos naudoja vidutiniškai 80 saugos priemonių, jos savo saugos sprendimų srityje susiduria su duomenų pertekliumi, įspėjimų nuovargiu ir ribotomis galimybėmis aptikti incidentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft“ praneša, kad „Microsoft Copilot for Security“ bus visuotinai pasiekiamas visame pasaulyje nuo balandžio 1 d. Pirmasis šios srities generatyvinio dirbtinio intelekto (DI) sprendimas padės saugos ir IT specialistams pastebėti tai, ką praleidžia kiti, veikti greičiau ir sustiprinti saugumo komandų ekspertiškumą. Kopilotas surenka informaciją iš didelės apimties  duomenų ir grėsmių žvalgybos, įskaitant daugiau kaip 78 trilijonus kasdien „Microsoft“ apdorojamų saugos signalų. Jis taip pat yra papildomas dideliais kalbų modeliais, kad būtų galima pateikti vartotojų poreikiams pritaikytų įžvalgų ir vadovauti tolesniems veiksmams. Naudodamos kopilotą, įmonės ir organizacijos gali apsiginti pasitelkdamos mašininį greitį ir DI mastą bei transformuoti savo saugumo operacijas. Kopilotas gali suprasti užklausas ir reaguoti į jas aštuoniomis kalbomis, o produkto sąsaja yra lokalizuota 25 kalbomis.

„Saugumui skirto kopiloto antrasis ekonominis tyrimas patvirtina tai, ką matėme praktiškai: patyrę saugumo analitikai su kopilotu dirba 22 proc. greičiau. Jie taip pat yra 7 proc. tikslesni atlikdami visas užduotis, o net 97 proc. nori toliau naudoti kopilotą ir toliau, – sako Renate Strazdina, „Microsoft“ nacionalinių technologijų pareigūnė Centrinei Europai.– „Microsoft Copilot for Security“ suteikia profesionalams galimybę išplėsti savo įgūdžius, sklandžiai bendradarbiauti, įgyti gilesnių įžvalgų ir greitai reaguoti. Tai keičia žaidimo taisykles ir mes džiaugiamės galėdami tuo pasidalinti su pasauliu.“

Dabar už „Copilot for Security“ galima mokėti juo naudojantis

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir galimybių 5,5 l karšto oro gruzdintuvė - pamaitinsite visą šeimą
3528 4

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Siekdama užtikrinti saugumą visiems, bendrovė „Microsoft“ taip pat pristato mokėjimo naudojantis licencijavimo modelį, kuris leidžia „Copilot for Security“ pasiekti įvairesniam organizacijų ratui palyginti su visais kitais sprendimais rinkoje. Naudodamos šį lankstų, vartojimu pagrįstą kainodaros modelį, įmonės gali pradėti greitai naudotis kopilotu, tada pagal poreikius ir biudžetą paskirstyti naudojimą ir išlaidas.

„Copilot for Security“ produkto inovacijos

 

Visiems prieinamos ir šios naujos „Copilot for Security“ galimybės:

  • Užklausų knygelės leidžia klientams susikurti ir išsaugoti savo natūralios kalbos užklausų seriją, skirtą įprastiems saugos darbų srautams bei užduotims.
  • Žinių bazės integravimas peržiūros metu suteikia galimybę integruoti saugumui skirtą kopilotą su savo verslo logika ir pažingsniui veikti pagal nuosavus vedlius.
  • Prisijungimas su kopilotu prie „Defender EASM“ leidžia aptikti ir papildomai analizuoti informaciją, kaip įmonės tinklas atrodo iš išorės.
  • „Microsoft Entra“ audito žurnalai ir diagnostikos žurnalai suteikia papildomų įžvalgų atliekant saugos tyrimą arba su konkrečiu vartotoju ar įvykiu susijusių audito žurnalų IT problemų analizę, apibendrintą vartotojui natūralia kalba.
  • Naudojimo ataskaitos suteikia informacinių įžvalgų apie tai, kaip komandos naudoja kopilotą – tai suteikia galimybę nustatyti dar daugiau optimizavimo galimybių.

DI pagrįsta apsauga visiems

 

„Copilot for Security“ bus pasiekiamas kaip įtraukiantis atskiras portalas arba bus įterptas į esamus saugos produktus. Kopiloto integravimas su „Microsoft“ saugumo produktais leis IT ir saugos specialistams dar lengviau pasinaudoti „Microsoft“ tyrimo metu pademonstruotais pranašumais.

Skatina atrasti, apsaugoti ir valdyti DI naudojimą

Kadangi rinkoje visoms verslo funkcijoms pristatomos generatyvinio dirbtinio intelekto paslaugos, labai svarbu pripažinti, kad ši technologija suteikia naujų galimybių, taip pat kelia naujų iššūkių ir pavojų. Atsižvelgdama į tai, „Microsoft“ klientams suteikia didesnį DI programų matomumą, apsaugą ir valdymą, nesvarbu, ar jie naudoja „Microsoft“ kopilotą, ar trečiųjų šalių generuojamąsias DI programas. Bendrovė siekia, kad visiems būtų lengviau priimti dirbtinį intelektą užtikrintai ir saugiai.

Siekdama padėti organizacijoms apsaugoti ir valdyti dirbtinio intelekto naudojimą, „Microsoft“ savo produktų portfelyje įgalina šias funkcijas:

  • DI rizikų atradimą: saugos komandos gali atrasti galimą riziką, susijusią su DI naudojimu, pvz., neskelbtinų duomenų nutekėjimą ir naudotojų prieigą prie didelės rizikos programų.
  • Dirbtinio intelekto programų ir duomenų apsaugą: saugos ir IT komandos gali apsaugoti naudojamas dirbtinio intelekto programas ir jų pagrindu sukurtus arba jų generuojamus slaptus duomenis, įskaitant užklausas ir atsakymus. 
  • Naudojimo valdymą: saugos komandos gali valdyti DI programų naudojimą, išsaugodamos ir registruodamos sąveiką su DI programomis, aptikdamos bet kokius reguliavimo ar organizacijos politikos pažeidimus naudojant šias programas ir tirdamos visus naujus incidentus.

Saugumas visiems dirbtinio intelekto amžiuje

 

Įdiegusios „Copilot for Security“ organizacijos gali apsaugoti savo aplinką visais aspektais – saugumo, atitikties, tapatybės, įrenginių valdymo ir privatumo srityse. Dirbtinio intelekto amžiuje kaip niekad svarbu turėti vieningą sprendimą, kuris pašalintų apsaugos spragas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: