Startuoliai meta iššūkį: kviečia pasitikrinti savo IT žinias  ()

Lietuvoje ir kitur pasaulyje IT talentų svarba kasmet auga – norėdami paskatinti susidomėjimą IT sritimi, pasitikrinti ir atsinaujinti savo IT žinias, Lietuvos startuoliai su partneriais gegužės 17 d. organizuoja nemokamą IT egzaminą visiems.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© fancycrave1 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/laptop-human-hands-keyboard-typing-820274/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IT sritimi besidomintys kviečiami nemokamai įvertinti savo programavimo, teksto redagavimo, skaičiuoklių funkcionalumo bei bendrojo informacinio raštingumo sugebėjimus. Išskirtinis dėmesys šiemet skiriamas dirbtiniam intelektui ir kibernetiniam saugumui.

„Pagrindinių žinių apie IT sritį turėjimas bei gebėjimas suprasti, kaip veikia kompiuteriai, kokie pagrindiniai programavimo principai, šiais laikais yra būtinas. Technologijos užima vis didesnę dalį mūsų visų kasdienybės, siekia ją palengvinti, todėl kiekvienam nuo moksleivio iki vyresnio žmogaus svarbu turėti bent jau bazines žinias, kurias gali suteikti šis IT  egzaminas“, – pastebi el. prekybos rinkodaros automatizavimo platformos „Omnisend“ vienas iš įkūrėjų ir vadovas Rytis Laurinavičius.

Asociacijos „Unicorns Lithuania“ inicijuoto daugiau nei 120-ies informacinių ir ryšių technologijų (IRT) sektoriaus darbdavių tyrimo duomenimis, dar iki 2025 m. tik IRT srityje veikiančios įmonės pasiruošusios įdarbinti mažiausiai 7,6 tūkst. specialistų – antra tiek, kiek apklaustose įmonėse dirba šiandien. Apklausos duomenimis, didžiausia komandų plėtra Lietuvoje numatoma kibernetinio saugumo, programinės įrangos kūrimo ir telekomunikacijų srityse veikiančiose įmonėse. Paklausiausi šiandien yra programuotojai ir infrastruktūros inžinieriai, trūksta ir analitikų, skaitmeninės rinkodaros specialistų. Vis dėlto valstybinį brandos egzaminą praėjusiais metais laikė vos 2 267 kandidatai (2022 m. – 2 286).

[Vokietija!] Tik 111€ ir pasigaminkite elektros patys: 1200W, 5 menčių, S tipo mini vėjo turbinos generatoriaus komplektas - PASKUTINIAI VIENETAI
11894 3 1

Mažiausia kaina istorijoje

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Matome IT srities svarbą, todėl norime skatinti visuomenę domėtis ir gilinti savo žinias, būti inovatyviais. Investicija į nuolatinius mokymus neabejotinai yra vienas iš pagrindinių sėkmę lemiančių veiksnių, todėl džiugu, kad galime prisidėti ir pakviesti visus sudalyvauti nemokame IT egzamine“, – sako Lietuvos vienaragio „Baltic Classifieds Group“, didžiausios skelbimų portalų grupės Baltijos šalyse, vadovas Justinas Šimkus.

 

Prie visiems – moksleiviams, profesionalams ir kitiems, technologijomis besidomintiems, skirto IT žinių patikrinimo jungtis kviečia ir projekto globėja Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei vienos pažangiausių Lietuvoje IT įmonių.

Praėjusiais metais visuotinis IT egzaminas organizuotas pirmą kartą – jame savo IT žinias pasitikrino beveik 10 tūkst. dalyvių, didžiąją dalį IT egzamino auditorijos sudarė moksleiviai.

 

Registracija į Lietuvos startuolių inicijuojamą IT egzaminą šiemet jau prasidėjo. Egzaminas visoje Lietuvoje vyks vienu etapu, gegužės 17 d. nuo 8 iki 20 val., truks iki 45 min. Užduotys sprendžiamos internetu, jas sudarys 29 uždari testo tipo klausimai ir 1 atviras klausimas – atsakymą į jį vertins komisija. IT egzamino užduotys diferencijuotos atsižvelgiant į dalyvių amžių ir IT sugebėjimus: moksleiviams (5-6 kl., 7-8 kl., 9-10 kl., 11-12 kl.); IT besidomintiems ir IT profesionalams (dirbantiems šioje srityje). Nugalėtojų lauks vertingi prizai, tarp kurių – žaidimų konsolė, virtualios realybės akiniai, o taip pat ekskursijos į Lietuvos startuolių biurus.

Daugiau: www.itegzaminas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: