Be įspėjimo. „Išjungia telefonus, trina soc. tinklus.“ Rusija negalės „šnipinėti“ savo gyventojų  ()

Kinija atsisako Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didėjantis JAV ir sąjungininkių sankcijų Rusijai spaudimas verčia Kinijos bendroves iš naujo apsvarstyti bendradarbiavimo su Rusijos puse perspektyvas, kad joms nebūtų taikomos antrinės ribojamosios priemonės.  Šį kartą kinai rusus nustebino IT sektoriuje. Kaip praneša CNews, didžiausia Kinijos vaizdo stebėjimo kamerų gamintoja „Hikvision“ be įspėjimo nutraukė savo veiklą Rusijoje.

Įmonė staiga visiems laikams nustojo tiekti savo gaminius ir priimti užsakymus projektinei ir kanalinei įrangai, jos oficiali rusiška interneto svetainė nebeatsidaro, telefonai neatsiliepia, o grupė socialiniame tinkle „Vkontakte“ buvo ištrinta, praneša Haqqin.az. Rusijos IT sektoriaus šaltiniai skundžiasi, kad toks „Hikvision“ žingsnis buvo visiškai netikėtas ir gali lemti įrangos trūkumą rinkoje. Prieš visišką Rusijos invaziją į Ukrainą „Hikvision“ užėmė 25 proc. Rusijos rinkos, tačiau Vakarų tiekėjams pasitraukus iš Rusijos, jos pardavimai jau sudarė daugiau nei 70 proc.

Rusijos skaitmeninimo ministerijos duomenimis, iki 2024 m. Rusijoje bus įrengta daugiau kaip 1 mln. piliečių stebėjimo kamerų. Įrangos trūkumas gali turėti įtakos Rusijos valdžios institucijų galimybėms „šnipinėti“ savo gyventojus. Bendrovė „Hikvision“ nekomentavo savo pasitraukimo iš Rusijos rinkos priežasčių, tačiau Rusijos vaizdo stebėjimo bendrovė „Videoglaz“ mano, kad Kinijos tiekėjas pasitraukė dėl Vašingtono sankcijų grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(81)
(0)
(81)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: