„Turite 24 valandas.“ Šalies valdžia užsimojo iš peties  (1)

Tarp šalies valdžios ir platformos įsiplieskė konfliktas.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Julian Christ (Unsplash License) | https://unsplash.com/photos/a-person-holding-a-cell-phone-with-social-media-on-the-screen-0I21xHfgw0E

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brazilijos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Alexandre de Moraes nusprendė šalyje blokuoti socialinį tinklą „X“. Už bandymus prisijungti prie platformos per VPN bus baudžiama 50 000 realų (8900 JAV dolerių) bauda.

Nacionalinei ryšių agentūrai buvo nurodyta per 24 valandas sustabdyti socialinio tinklo veiklą Brazilijoje, o „Apple“ ir „Google“ per penkias dienas turi pašalinti platformos programėlę iš savo parduotuvių.

Anksčiau teisėjas Moraesas davė „X“ vadovybei 24 valandas paskirti teisinį atstovą šalyje – Brazilijos socialinio tinklo atstovybė nustojo veikti rugpjūčio pradžioje.

[EU+Kuponas] Lietuvoje taip pigiai nerasite! Rekordinės kainos naujausias robotas dulkių siurblys su atliekų surinkimo stotele (Video, „ROIDMI EVE CC“)
4995 2

Rekordiškai žema kaina

Specialus kuponas

Iš Lenkijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

„Xiaomi“ ekosistemos produktas

Naujausi techniniai sprendimai

Išsamiau

Platformos administracija tikėjosi, kad ji bus užblokuota, nes atsisakė „vykdyti neteisėtus nurodymus cenzūruoti politinius oponentus“.

Teisėjas Moraesas, „X“ vadovybės teigimu, pagrasino platformos atstovei kalėjimu ir įšaldė jos paskyras po to, kai ji pasitraukė iš pareigų.

Tyrimų bendrovės „Emarketer“ duomenimis, „X“ socialiniu tinklu bent kartą per mėnesį naudojasi apie 40 mln. brazilų.

 

Konfliktas tarp platformos ir šalies valdžios institucijų įsiplieskė dėl atsisakymo blokuoti paskyras – į jų sąrašą pateko dabartiniai įstatymų leidėjai, kurie palaikė buvusį prezidentą Jairą Bolsonaro, ir asmenys, kaltinami kenkimu demokratijai.

Dieną prieš tai tapo žinoma apie Brazilijos palydovinio ryšio tiekėjo „Starlink“, priklausančio Elono Musko bendrovei „SpaceX“ – jis taip pat yra socialinio tinklo „X“ savininkas – paskyrų įšaldymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: