„Užblokuotas...“ Neįtikėtina. Specialiai Lukašenkai (Video)  ()

Išlaikymo kaštai sieks vieną milijoną dolerių per metus.



© Пресс-служба Президента РФ (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lukashenko_%282022-03-11%29.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijoje startavo „YouTube“ platformos klonas. Svetainė videobel.by buvo sukurta Aleksandro Lukašenkos užsakymu mažiau nei per metus. Ekspertai sako, kad naujoji platforma neturi jokių šansų išstumti pasaulinį milžiną iš Baltarusijos, net jei jis bus užblokuotas.

Pernai Baltarusija nusprendė, kad būtina sukurti savo alternatyvą „YouTube“, kuri užblokavo propagandinę šalies medžiagą, teisindamasi bendruomenės taisyklių pažeidimu. Pavyzdžiui, 2021 m. vartotojams buvo atimta galimybė žiūrėti Lukašenkos kalbą, pasakytą Pergalės dieną.

Per oficialų pristatymą su Minsko režimu susijusios agentūros „BelTA“ vadovybė paaiškino, kad videobel.by platforma buvo sukurta Baltarusijos žiniasklaidos kuriamai vaizdo medžiagai rinkti.

„Dabar pirmaujančios Baltarusijos žiniasklaidos socialinis ir politinis turinys kaupiamas vienoje vietoje. Portale bus vykdomos internetinės kanalų transliacijos ir svarbios tiesioginės transliacijos, ypač iš renginių, kuriuose dalyvauja valstybės vadovas. Dėl to medžiaga su Lukašenka bus prieinama vartotojams visame pasaulyje“, – praneša Baltarusijos žiniasklaida.

Milijoninės išlaidos

[EU+Kuponai] Mažiausios kainos šiais metais! Žaidimų kėdės su masažo funkcija, išmanieji laikrodžiai, PC, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
4221 2

Specialus rinkinukas

Mažiausios kainos šiais metais

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Douxlife GC-RC03“ - žaidimų kėdė su masažo funkcija

2) „BlitzWolf BW-V5“ - 1080P vaizdo projektorius

3) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-AT4“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis

5) „MUDIRO EW-S03“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „Uperfect Δ / Delta“ - sulankstomas dvigubas monitorius

Išsamiau

Prieš kelias dienas nepriklausoma svetainė „Zerkało“ paskelbė dokumentus, kuriuos pernai spalį įsilaužėliai gavo iš „Cyberpartisans“ grupuotės. Jiems pavyko prasibrauti į vidinį agentūros „BelTA“ tinklą ir sužinoti Baltarusijos alternatyvaus „YouTube“ projekto detales. Jie rodo, kad platformos sukūrimo kaštus Austrijos tiekėjo A1 antrinė įmonė Baltarusijoje įvertino 600-700 tūkst. dolerių. Tada šios prognozės buvo padidintos iki 1,5–2 mln. USD. Taip pat buvo daroma prielaida, kad nuo antrųjų veiklos metų jos išlaikymo kaštai sieks vieną milijoną dolerių per metus.

 

Kaip rašoma „Belsat“ svetainėje, nors paslauga buvo pradėta teikti ketvirtadienį, Lukašenkos propaganda tą pačią dieną trimitavo apie sėkmę. Jis taip pat paskelbė apie neišvengiamą Baltarusijos ir užsienio kūrėjų perkėlimą į videobel.by. Tai turėtų reikšti natūralią „YouTube“ pabaigą. Bent jau Baltarusijoje. Tačiau „Belsat“ cituojamas Rusijos ekspertas tuo abejoja.

„Vienintelė priežastis, galinti priversti baltarusius pereiti prie videobel.by, būtų tai, kad režimas blokuotų Vakarų interneto platformas. Tačiau manau, kad žmonės greičiau įdiegs VPN. Nes jie tą patį rodo per televiziją. Kam dar kartą žiūrėti internete?“ – klausia IT ekspertas, Rusijos organizacijos „Internet Defense Association“ direktorius Michailas Klimarovas.

 

„YouTube“ pašalinus propagandinę medžiagą ir blokuojant tokias žinutes skleidžiančius kanalus, taip pat prieigą prie turinio, kuris, Kremliaus nuomone, yra žalingas, šią paslaugą cenzūruoja ir Rusija. Prieš kelias savaites ten buvo įkurtas rusiškas „YouTube“ analogas. Liepos pabaigoje, remiantis reglamentais, medžiagos įkėlimas į „Google“ paslaugą sulėtėjo net 70 proc. Tačiau „Roskomnadzor“ atstovai, skirtingai nei Lukašenkos aplinka, yra pakankamai pragmatiški, kad žinotų, jog negali užblokuoti „YouTube“. Bent jau kol kas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(18)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: