Populiariausiai „Windows“ sistemai ateina galas. „Bus galima naudotis tik už papildomą mokestį“  ()

Šiuo metu ji įdiegta 62 % kompiuterių visame pasaulyje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© recraft.ai (Free Tier Assets) | https://www.recraft.ai

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-10-16 Populiariausiai „Windows“ sistemai ateina galas. „Bus galima naudotis tik už papildomą mokestį“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Windows 10“ gyvavimo ciklas pamažu artėja prie pabaigos. 2025 m. spalio 14 d. „Microsoft“ visiškai nutrauks šios operacinės sistemos palaikymą, palikdama vartotojus be saugumo pataisų, primena „Tom’s Hardware“.

Įdomu tai, kad būtent „Windows 10“ yra populiariausia sistema ir šiuo metu įdiegta 62 % kompiuterių visame pasaulyje. Antroje vietoje yra „Windows 11“, kuri praėjus trims metams po išleidimo naudojama tik 33 % kompiuterių.

Taip pat pastebėtina, kad nemažai populiarumo išlaiko prieš 15 metų išleista „Windows 7“. Ši operacinė sistema vis dar įdiegta 3 % visų pasaulio kompiuterių.

[Kuponas+EU] Mažiausia kaina istorijoje! Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
4

Mažiausia kaina istorijoje

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Po palaikymo nutraukimo vartotojų kompiuteriai toliau veiks įprastu režimu, tačiau jie nebegalės tikėtis mėnesinių saugumo atnaujinimų ir pataisų, apsaugančių nuo naujausių grėsmių.

„Microsoft“ jau patvirtino, kad verslo klientai galės ir toliau naudotis „Windows 10“ net ir po palaikymo nutraukimo, tačiau už papildomą mokestį. Mokamų atnaujinimų programa „Windows 10“ veiks iki 2028 m.

Tuo tarpu žurnalistai pažymi, kad su rudens atnaujinimu 24H2 „Windows 11“ iš esmės virto „Windows 12“.

„Microsoft“ pakeitė savo verslo modelį ir vietoje trejų metų operacinės sistemos kūrimo ciklo pirmenybę suteikė koncepcijai „Windows kaip paslauga“, už didelio atnaujinimo slepiant naują operacinę sistemą.

 

Anksčiau pasirodė pranešimų, kad „Microsoft“ planuoja sugrįžti į išmaniųjų telefonų rinką su unikaliu, 360 laipsnių kampu besisukančiu sulenkiamu įrenginiu. Galbūt tai yra naujai sugalvotas „Surface Duo 3“, kuris taip ir nepasirodė.

Be to, „Microsoft“ jau dirba prie naujos kartos „Xbox“ konsolių, kurios, kaip teigiama, bus išleistos jau 2026 metais, ir šįkart nebus silpnesnės versijos. Vietoje jos bendrovė išleis nešiojamąjį konkurentą „Steam Deck“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: