„nVidia“ išlieka diskretinių vaizdo plokščių rinkos lydere  (0)

Kaip teigia interneto portalas „Tech Report“, remdamasis naujausiu kompanijos Jon Peddie Research tyrimu, diskretinių grafinių sprendimų lydere ir toliau išlieka kompanija „nVidia“, kurios rinkos dalis 2011 m. IV ketvirtyje buvo 63,4 %.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2011 m. III ketvirtyje nVidia rinkos dalis buvo 59,7 %, todėl galima kalbėti apie gana solidų „nVidia“ pozicijų sustiprėjimą. 2010 m. IV ketvirtyje „nVidia“ rinkos dalis tapo 60,5 %, taigi stebimas ir metinis augimas.

Tiesa, reikia pažymėti, jog „nVidia“ diskretinių grafinių sprendimų rinkos didinimas iš esmės buvo vykdomas kainų mažinimu, kadangi kompanijos atstovai finansinėje ataskaitoje pažymėjo pajamų ir pelno iš šio segmento sumažėjimą.

Kompanijos AMD situacija atrodo taip: 39 % 2010 m. IV ketvirtyje, padidėjimas iki 39,9 % 2011 m. III ketvirtyje ir sumažėjimas iki 36,3 % 2011 m. IV ketvirtyje. Ekspertų teigimu, ankstesnis AMD naujų diskretinių vaizdo plokščių su GCN architektūra pasirodymas vėl gali padidinti kompanijos rinkos dalį.

Beje, kitiems diskretinių vaizdo plokščių gamintojams („Matrox“ ir kitiems) „žalieji“ ir „raudonieji“ paliko vos 0,3 % rinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: