Interneto naršyklėms kuriama HTML5 pagrindu veikianti "Skype" versija  (7)

Manoma, jog jau netolimoje ateityje kompanija „Microsoft“ išleis programos „Skype“ versiją, kuri veiks naršyklėje, be papildomo programinių failų įdiegimo. Tai tapo aišku po to, kai kompanija savo svetainėje publikavo HTML5 technologijas išmanančių specialistų paieškos skelbimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo tinklalapyje „Microsoft“ talpino darbo skelbimus, kuriuose nurodoma, jog ieškomi darbuotojai,  iš kurių bus formuojama grupė, kurianti naršyklėms pritaikytą „Skype" versiją. Du iš trijų darbuotojų privalo „turėti realios patirties, kuriant HTML5 vartotojų sąsajas“.

Apie HTML5 ir "WebRTC" protokolo pagrindu naršyklėje veikiančios vaizdo pokalbių programos kūrimą ankščiau svarstė ir kompanija „Google“, turintį savo naršyklę "Chrome", taip pat organizacija „Mozilla“, naršyklės „Firefox“ kūrėja, tačiau dėl vienokių ar kitokių priežasčių šie analogiški projektai kol kas nėra pasiekę rinkos.

Interneto telefonijos servisą „Skype“ 2011 metais už 8,5 milijardo dolerių įsigijo kompanija „Microsoft“. Norėdami bendrauti „Skype“, vartotojai turi įdiegti programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: