„nVidia“ praranda pozicijas grafinių sprendimų rinkoje  (6)

Kompanijos „Jon Peddie Research“ analitikai suskaičiavo grafinių lustų gamintojų veiklos rezultatus šių metų I ketvirtyje. Teigiama, jog „nVidia“ užimamos rinkos dalis susitraukė 3,8 %. Vertinant bendrus diskretinių ir integruotųjų grafikos posistemių pardavimus, kompanija nusileidžia savo konkurentams „Intel“ ir AMD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Surinkti duomenys rodo, jog rinka susitraukė maždaug 0,3 %, tačiau ekspertai pažymi, jog tai yra būdinga šiam sezonui, o vidutiniškai šiuo laikotarpiu rinka gali susitraukti iki 3,1 %. Analitikai atsižvelgė į grafinius sprendimus, kurie skirti stacionariems ir mobiliems kompiuteriams, taip pat integruotoms sistemoms, tuo tarpu į produkcijos, skirtos serveriams, išmaniesiems telefonams, planšetiniams kompiuteriams ir kitiems kišeniniams įrenginiams, statistiką neatsižvelgta. Pažymima, jog „Intel“ ir toliau priklauso daugiau nei pusė visos GPU rinkos (58,8 %). Užimamos pozicijos, lyginant su ketvirčiu anksčiu, susitraukė nežymiai.

Antroje vietoje gana tvirtai laikosi kompanija AMD – 2012 m. I ketvirtyje jos rinkos dalis konkurentų sąskaita kiek padidėjo ir dabar sudaro 25 %. Trečioje vietoje liko „nVidia“ su 15,1 % rinkos (per ketvirtį prarasta 0,6 % rinkos, tuo tarpu per metus – 3,8 %).

Kalbant apie realizuotų grafinių adapterių skaičių, iš viso buvo parduota 123 mln. egzempliorių. JPD ekspertai, pasinaudoję naujausia statistika, taip pat pakoregavo ir savo prognozes, kiek vidutiniškai per metus augs ši rinka. Taigi 2011 – 2016 metų laikotarpiu augimo rodiklis sudarys maždaug 9.8 %, t. y. 2016 metais rinkai bus patiekta maždaug 743 mln. vienetų GPU (kalbama tiek apie diskretinę, tiek apie integruotą grafiką).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: