"Asus Zeus": kompiuterio pagrindinės ir diskretinės vaizdo pokštės "lydinys"  (5)

Įvairios pasaulinės parodos yra puikus šansas kompiuterių komponentų gamintojams ne tik pristatyti aktualius produktus, tačiau ir pademonstruoti kūrinius, iš kurių ne visi gali tapti masiniais. Kompanija ASUStek Computer kaip tik priklauso tokių kategorijai, kuri mėgsta „parodyti raumenis“, kad galėtų pritraukti daugiau klientų bei smarkiai pagąsdintų savo konkurentus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistams parodoje "Computex 2012" pavyko aptikti pagrindinę kompiuteriams skirtą plokštę "Asus Zeus": plokštėje su "LGA 2011" mikroprocesoriams skirtu lizdu buvo aptikti dviejų branduolių vaizdo plokštės komponentai. Nors charakteristikos ASUS atstovų itin atidžiai slepiamos, tačiau žurnalistams pavyko sužinoti, jog "Asus Zeus" "prisijaukino" dviejų branduolių sprendimą, sukurtą "Radeon HD 7970" pagrindu. Kaip matyti iš nuotraukų, žemiau procesoriaus lizdo yra į „pagrindinę plokštę integruota“ vaizdo plokštė. Pagrindinė šio "priedo" dalis pridengta gana įdomios formos masyviu radiatoriumi, tačiau apatinėje pagrindinės plokštės dalyje galima įžvelgti operatyvios atminties mikroschemas ir maitinimo lizdus – kiekvienam GPU tenka po vieną 6pin ir 8pin jungtį.

Vaizdo plokštės poreikiams "Asus Zeus" gali išskirti "PCI Express x16 3.0" sąsają. Įdomu ir tai, jog monitoriams prijungti skirtos ne tik "DisplayPort" ir HDMI, tačiau keletas "Thunderbolt" lizdų, kurie suderinami su "mini-DisplayPort" standartu. Pagrindinė plokštė gali pasigirti aštuoniais "SATA-III 6.0 Gbps" ir dvylika USB 3.0 lizdų. Kaip visuomet, ASUS nepažadėjo, jog toks keistas sprendimas pasirodys kaip serijinis produktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)