„Pinterest“: neatrastas socialinis tinklas  (2)

Dauguma iš jūsų jau tikriausiai sekate savo mėgstamų atlikėjų ar žinomų asmenybių veiklą tokiuose socialiniuose tinkluose - debesyse kaip „Facebook“ ar „Twitter“. Jūs „tvytinate“, „laikinate“ tai, kas jums patinka. Tačiau užsienyje kalbama apie visiškai naują socialinį tinklą, paremtą „debesų“ technologija - „Pinterest“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai - socialinis tinklas, kuriame galime išvysti madų, maisto gaminimo ar šiaip širdžiai mielų dalykėlių. Tai kas gi iš tikrųjų yra tas „Pinterest“? Kuo jis mus gali sudominti ir ar jis taps kitu dideliu socialiniu tinklu?

„Pinterest“ – interneto platforma, kurioje žmonės vizualiai dalinasi jiems patinkančiais dalykais nuotraukų formatu. Tiesa, pirmą kartą čia užsukę galite nustebti, jog čia panašiau į sekmadieninį moterų susibūrimą. Gausu receptų, madingų rūbų ir šiaip meniškų niekučių. Tačiau ir vyrai „Pinterest“ socialiniame tinkle gali atrasti sau įdomių dalykų. Tiesa, į „Pinterest“ galima patekti tik gavus pakvietimą iš pačių kūrėjų (arba prisijungiant su socialinių tinklų – „Facebook“ ar „Twitter“ – paskyromis), kas man asmeniškai kelia klausimą: kaip socialinis tinklas gali būti toks populiarus, į kurį galima patekti tik gavus pakvietimą? Deja, ir tą patį pakvietimą, kaip sklinda kalbos internete, pavyksta gauti ne iš pirmo karto.

Pradžia ir panašumai

Pirmą kartą prisijungus prie „Pinterest“, jūsų prašoma pasirinkti patinkančias įvairias sritis: architektūrą, technologijas, istoriją, atostogas ir begalę kitų. Tuomet automatiškai „Pinterest“ jums rodo informacijos srautą, susijusį su jus dominančiais dalykais. Tai yra išties geras dalykas, mat kituose soc. tinkluose, pavyzdžiui, „Twitter“, vartotojai užtrunka nemažai laiko kol atranda juos dominančius dalykus, pasinaudodami ne itin „draugiška“ paieška.

Tiesa, paminėjus „Twitter“, verta išskirti panašią „Pinterest“ ir trumpųjų žinučių tarnybos savybę. Tai – tekstinių ženklų ribojimas pranešime. Kaip žinoma „Twitter“ savo vartotojams leidžia rašyti ne ilgesnes kaip 140 simbolių žinutes. Tai ne tik atbaido kai kuriuos potencialius vartotojus, tačiau ir verčia žmogų labiau riboti savo skelbiamą informaciją, „įstatyti ją į rėmus“. „Pinterest“, kartu su nuotrauka skelbiamame teksto laukelyje, galima rašyti ne ilgesnį kaip 500 žodžių tekstą. Ši savybė išties stebina, mat bene didžiausias socialinis tinklas „Facebook“ jau beveik nebeturi tokių apribojimų.

Kodėl verta rinktis „Pinterest“?

„Pinterest“ leidžia patogiai dalintis dalykais, kuriuos jūs mėgstate. Galite kelti nuotraukas iš kompiuterio, kitų svetainių, jas komentuoti, žymėti bei grupuoti į tam tikras kategorijas. Tai – lyg virtuali nuotraukų galerija, tik joje matote tai, kas jums patinka. Šio socialinio tinklo dizainas sukurtas taip, kad ir naujokui būtų nesunku pradėti naudotis visomis „Pinterest“ funkcijomis. Pradiniame tinklalapyje matomas srautas bei atskirų vartotojų profiliuose matyti tai, ką jie mėgsta – viskas, ką reikia žinoti apie svetainę.

Viena iš patogesnių „Pinterest“ funkcijų yra lengvas turinio dalinimasis kituose socialiniuose tinkluose, pavyzdžiui, „Facebook“ ar „Twitter“. Iš tiesų, „Facebook“ turėtų pavydėti tokio nuotraukų srauto, kokį turi „Pinterest“, mat čia jų ne tik gausu, bet vartotojai jas gali rūšiuoti pagal tam tikras kategorijas.

Apskritai, „Pinterest“ skirtas tiems žmonėms, kurie nori atrasti kažką naujo. Šiame socialiniame tinkle idėjų tikrai apstu ir kiekvienas gali rasti tai, kas jam patinka, vien dėl to fakto, jog čia paieška – itin „draugiška“ vartotojui. „Pinterest“ galima naudoti ir kaip patinkančių dalykų saugyklą: tai, ką jūs pažymite, visada liks jūsų „Pinterest“ profilyje ir bus lengvai pasiekiama peržiūrai. Lietuvoje „Pinterest“, deja, dar nėra populiarus ar susilaukęs išskirtinio dėmesio socialinis tinklas. Viliuosi, jog tai artimiausiu metu pasikeis, mat „Pinterest“ išties vertas dėmesio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
Autoriai: Paulius Orinas
(21)
(2)
(19)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: