„ASUS Transformer Pad Infinity“: startas liepos 16 d. nuo 499 $ žymos (Video)  (4)

Paskutinį kartą apie ASUS planšetinius kompiuterius girdėjome parodos „Computex 2012“ metu, kai buvo pristatinėjami variantai su operacine sistema „Windows 8“. Tuomet pamatėme tikrai neįprastų sprendimų. Vis tik iki šiol didžiausio populiarumo sulaukė ASUS mobilieji įrenginiai su OS „Android“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tame tarpe – „Transformer“ serija, kuri leidžia planšetę prijungti prie specialios išplėtimo stotelės su klaviatūra. Laimei, kompanija tik „Computex“ metu pamiršto apie „Android“ sprendimus, tuo tarpu dabar vėl mums primena, jog laikas sugrįžti prie ištakų: pranešama, jog liepos 16 d. JAV debiutuos planšetinis kompiuteris „ASUS Transformer Pad Infinity TF700“, kuris buvo anonsuotas dar vasario mėnesį vykusioje parodoje MWC 2012. 32 GB versijos kaina bus $500, tuo tarpu 64 GB – $600. 16 GB versijos gamintojas nesiūlys, ir kai kam tai atrodo gana protingas sprendimas, kadangi tokios talpos kaupiklis šiandien gana mažas net planšetiniam kompiuteriui (antra vertus, tai netrukdo netgi „Apple“ pardavinėti „iPad“ versijas su 16 GB kaupikliu). Kaip ir kitų „Transformer“ serijos modelių atveju, prijungiama klaviatūra papildomai kainuos $150. „ASUS Transformer Pad Infinity TF700“ specifikacijos tikrai neblogos. Spręskite patys: 10,1" įstrižainės „Full HD“ (1920×1200) raiškos ekranas su IPS matrica, apsauginis „Corning Gorilla Glass 2“ stiklas; ekrano ryškumas siekia 600 cd/m². Anonsuoti modeliai su „Wi-Fi“ adapteriais turi 4 branduolių „nVidia Tegra 3“ mikroprocesorių, kuris gali padidinti taktinį dažnį nuo 1,6 GHz (kai apkrauti 2 arba 4 branduoliai) iki 1,7 GHz (kai aktyvuotas 1 branduolio režimas). Vėliau pasirodys versijos su 2 branduolių procesoriumi „Qualcomm Snapdragon S4“, o dėl pastarosios „SoC“ mikroschemos atsiras ir 4G LTE ryšio palaikymas. Iš esmės, ASUS stengėsi išsirinkti geriausius sprendimus, kuriuos šiuo metu siūlo „nVidia“ ir „Qualcomm“. Operatyviosios atminties kiekis – 1 GB DDR3. Beje, jei „Transformer Prime“ panorės įsigyti naujesnį „Infinity“, jie galės panaudoti savo TF201 prijungiamą klaviatūrą, o ne pirkti naują už $150 – naujoko svoris ir matmenys liko beveik tokie patys (teisybės dėlei tenka pastebėti, jog „Infinity“ šiek tiek „sukūdo“). Įdiegtos 19 Wh talpos baterijos turėtų užtekti darbui iki 9,5 val. Išplėtimo (angl. docking) stotelėje su klaviatūra yra papildoma baterija, kuria galima pailginti darbą autonominiu režimu dar 5 val. Tai yra kiek trumpiau, nei pirmtakas „Prime“, kuris analogiškomis sąlygomis gali veikti valanda ilgiau. Taip pat galima paminėti, jog „Transformer Pad Infinity“ vartotojui gali pasiūlyti „Bluetooth 3.0“ palaikymą („Prime“ – „Bluetooth 2.1“), 8 MP raiškos kamerą su f/2.2 diafragmos objektyvu nugarinėje dalyje ir 2,0 MP raiškos kamera priekyje. Kaip ir kitų „ASUS Transformer“ planšetinių kompiuterių atveju, būsimi šio įrenginio savininkai papildomai „debesyse“ gaus 8 GB talpos saugyklą. Beje, operacinės vaidmenį atliks kol kas naujausia (kol dar nedebiutavo „Jelly Bean“) operacinė sistema „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“.

Gana detaliai susipažinę su „Transformer Pad Infinity TF700“, žurnalistai iš „Engadget“ pažymi, jog hibridinis planšetinis kompiuteris yra tikrai patobulinta „Prime“ versija: naujokas kiek spartesnis, turi didesnės raiškos ekraną, o plastikinis ekrano apvadas turėtų pagerinti antenos signalą. Kartu teigiama, jog „Prime“ savininkams ypatingos skubos pereiti prie „Infinity" nėra, ypač jei norima kuo ilgesnio baterijos darbo laiko bei nėra jokių problemų su bevieliu ryšiu.

Vis tik vartotojai, kurie pirmą kartą pradėjo žvalgytis į planšetinių kompiuterių su „Android“ pusę, gali atkreipti dėmesį į naująjį „ASUS Transformer Pad Infinity TF700“, kuris pelnytai gali vadintis vienu iš geriausių sprendimų su „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“. Beje, planšetinio kompiuterio anonso Jungtinėse Valstijose metu kompanija pateikė ir 8 minučių vaizdo klipą, kuriame bandoma atskleisti visus naujo planšetinio kompiuterio privalumus (lauksime komentarų, ar ASUS pavyko tai padaryti).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: