Mažiau žinomi gamintojai - ar jie tikrai prastesni už populiariuosius?  (8)

Mobiliųjų įrenginių rinkoje yra daugybė įvairių prekės ženklų – „Samsung“, „HTC“, „Sony“, „LG“ ir kt. Jie puikiai žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Tačiau juk yra ir mažiau žinomų gamintojų – „Oppo“, „Xiaomi“, „Prestigio“, „GoClever“, „Archos“, „GSmart“ ar „eSTAR“. Daug kas mano, kad jų gaminai yra žymiai prastesnės kokybės, negu populiariųjų gamintojų – bet ar tikrai taip yra?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai aptarsime kiekvieną mažiau žinomą gamintoją bei jo produktus – tiesa yra tokia, kad visi gamintojai yra savotiškai geri – viskas, iš esmės, priklauso nuo jūsų poreikių. Kartais mažiau žinomų prekės ženklų gaminiai yra netgi kokybiškesni ir geresni už „Apple“, „Samsung“ ir kitų kompanijų įrenginius.

„Prestigio“

„Prestigio“ – bene žinomiausias tarp minėtų gamintojų Lietuvoje. Tai Kipro gamintojas, kuriantis dažniausiai biudžetinius įrenginius. Šie aparatai pasižymi pakankamai aukšta kokybe ir žema kaina.

Charakteristikos? Deja, jomis nieko nenustebinsite – daugelis šio gamintojo įrenginių turi silpnus procesorius ir vos 512 MB operatyviosios atminties. Jeigu tikitės iš šio gamintojo atnaujinimų – jūs jų sulauksite, tačiau labai nedidelių, todėl paprastai jų net nepastebėsite.

„eSTAR“

„eSTAR“ – lietuvių gamintojas. Paprastai šios kompanijos įrenginiai nepasižymi aukšta kokybe, bet „eSTAR“ planšetės bei telefonai kainuoja labai nedaug ir yra ganėtinai galingi, todėl jeigu nekreipiate pernelyg daug dėmesio į surinkimo kokybę ir dizainą– „eSTAR“ yra visai neblogas pasirinkimas. Deja, bet dažniausiai ši kompanija savo gaminių visiškai nenaujina.

Apibendrinant – „eSTAR“ gaminiai yra pakankamai galingi, tačiau ilgai jais naudotis negalėsite tiek dėl jų kokybės, tiek dėl atnaujinimų stokos.

„Gigabyte GSmart“

„Gigabyte“ į išmaniųjų telefonų rinką atėjo visai neseniai. Bent jau kol kas šiai kompanijai sekasi visai neblogai – kompanijos įrenginiai yra pakankamai populiarūs Lietuvoje. Kalbant apie charakteristikas, šio gamintojo telefonai tuo pasigirti negali, tačiau „GSmart“ surinkimo kokybė yra itin aukšta. Be to, šios kompanijos modeliai neretai sulaukia ir OS atnaujinimų.

Tad „GSmart“ yra vienas iš geriausių galimų pasirinkimų, jeigu norite nebrangaus išmaniojo telefono.

„Archos“

Ši prancūzų kompanija pasižymi labai galingais, gražiai atrodančiais, kokybiškais, bet tuo pačiu pigiais gaminiais. Kompanijos įrenginiai yra pakankamai dažnai atnaujinami. Nors „Archos“ iki šiol buvo žinoma labiau kaip planšetinių kompiuterių gamintoja, bet visai neseniai kompanija pradėjo gaminti ir išmaniuosius telefonus, kurie buvo kuriami vadovaujantis tomis pačiomis idėjomis, pagal kurias „Archos“ kuria ir planšetinius kompiuterius.

Jeigu mąstote apie nebrangų planšetinį kompiuterį ar telefoną – „Archos“ gali būti puikus pasirinkimas.

„GoClever“

„GoClever“ – kaimyninės Lenkijos gamintojas. Ši kompanija yra mažiau žinoma, negu „Prestigio“, tačiau labai daug neatsilieka. Tiesa, „GoClever“ gaminiai nepasižymi nei ypatingu palaikymu, nei itin aukšta kokybe, nei įspūdingomis charakteristikomis, tačiau tai atperkama itin patrauklia gaminių kaina.

Jeigu jums labiausiai rūpi kaina, „GoClever“ – puikus pasirinkimas.

„Ainol“

Kompanija „Ainol“ lietuvos rinkoje išpopuliarėjo visai neseniai – to pasiekti kompanijai padėjo itin žema gaminių kaina ir įspūdingos jų charakteristikos. Vienintelis „Ainol“ minusas – surinkimo kokybė. Gana neretai pasitaiko, jog kompanijos planšetiniai kompiuteriai „traška, barška“ ir panašiai.

„Pagamintas Kinijoje“ – ar šiais laikais tai dar ką nors reiškia?

Atsakymas – ne. Šiais laikais bene visi telefonai yra gaminami Kinijoje ir tai didelės reikšmės neturi. Didesnę reikšmę turi pati surinkimo ir detalių kokybė, kadangi vienos kompanijos tam skiria daugiau dėmesio, kitos – mažiau. Bene mažiausiai dėmesio tam skiria „eSTAR“ ir „GoClever“. Tačiau net ir žinomi prekės ženklai ne visada kuria kokybiškus ar pasiteisinančius modelius – pavyzdžiui „HTC One X“ pasižymėjo itin dažnais gedimais, nors „HTC“ ir yra gerai žinomas vardas.

Surinkimo ir medžiagų kokybę tikrinti yra ganėtinai paprasta – tiesiog paimkite telefoną į rankas, nebijokite jį šiek tiek paspaudyti ir suprasite, ar tai geras gaminys, ar... nelabai.

„No-name“ telefonai – didelė rizika

Kaip žinia, egzistuoja ir telefonai (bei planšetės), neturintys jokio vardo. Paprastai – tai žinomų gamintojų įrenginių kopijos. Iš vidaus jie gali niekuo nesiskirti nuo originalų, tačiau išorėje esančios medžiagos ir surinkimo kokybė dažniausiai būna „apgailėtina“, todėl – „no-name“ telefonų nesirinkite net blogiausiu atveju. Pasitaiko daugybė atvejų, kai tokie telefonai po kelių savaičių tiesiog subyra, o jų akumuliatoriai netgi sprogsta, todėl rizikuosite ne tik savo pinigais, bet ir sveikata.

Taigi, ar galite pasitikėti mažiau žinomais prekės ženklais? Žinoma, kad taip! Kaip jau ko gero supratote, įvertinus kainos ir kokybės santykį, šių gamintojų modeliai būna visai neblogi, tiesiog atidesnis žvilgsnis renkantis – nepakentų. Juk vardas – dar nėra viskas: jau minėjome, kad ir žinomi gamintojai išleidžia atmestinai pagamintus modelius, nors iš kainos to visai nepasakysi.

Taigi, jeigu jūs norite pigesnio, bet tokio pat galingo telefono – neapsiribokite tik žinomiausiais ir labiausiai reklamuojamais prietaisais. Tačiau neapsigaukite mažesne kaina ir jokiu būdu nepirkite „no-name“ įrenginių – tik išmesite savo pinigus į balą bei sugadinsite daugybę nervų!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(3)

Komentarai (8)