Verta žinoti: kaip sustiprinti bevielio interneto ryšį namuose  (6)

Tikriausiai daugelis žino, kad bevielio interneto ryšio signalas pradeda silpnėti tuomet, kai tolstama nuo pastatyto maršrutizatoriaus. Tačiau yra ir kitų priežasčių, bei šios problemos sprendimo būdų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, jeigu laukdami, kol užsikraus „YouTube“ vaizdo įrašas, prarandate kantrybę, perskaitykite šias specialistų rekomendacijas.

Jie rekomenduoja pirmiausia atsižvelgti į savo namų apstatymą ir planą, kai svarstoma parinkti interneto maršrutizatoriaus vietą. Taip pat svarbu atminti, kad signalas iš maršrutizatoriaus juda visomis kryptimis, todėl naudinga pagalvoti apie signalo stiprumą, atsižvelgiant ir į pačios maršrutizatoriaus antenos poziciją.

Jeigu jūsų maršrutizatorius yra šalia sienos, kuri ribojasi su kaimyno butu, derėtų atminti, kad ir jūsų kaimynas gauna dalį jūsų interneto ryšio. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl jūsų interneto maršrutizatorius turėtų būti pastatytas kuo arčiau namų centro. Jeigu prireiks, nederėtų taupyti ir vertėtų nusipirkti keletą papildomų metrų interneto kabelio, kuris leistų parinkti optimalią maršrutizatoriaus poziciją.

Maršrutizatorių netgi galima montuoti kur nors palei lubas, jeigu gyvenate nuosavame name ir turite kelis aukštus. Tokiu būdu interneto ryšys geriau pasieks tiek pirmąjį, tiek antrąjį aukštą.

Radijo bangos keliauja per sienas, tačiau kuo sienos yra storesnės, tuo jos labiau kliudo sklisti bevieliam internetui. Ypač interneto ryšį „sugeria“ plytos ir betoninės konstrukcijos. Panaši situacija yra ir su vandeniu, kuris absorbuoja interneto ryšį. Derėtų vengti ir metalo konstrukcijų bei veidrodžių, kurie atspindi interneto ryšį ir jį gali nukreipti netinkama linkme.

Dar vienas priešas – mikrobangos. Todėl maršrutizatorius turėtų būti orientuotas toliau nuo virtuvės ir kitų mikrobangų šaltinių. Taip pat nuo maršrutizatoriaus toliau derėtų laikyti ir savo mobiliuosius telefonus, kurie apsunkins bevielio interneto ryšio sklidimą erdvėje.

Kartais, siekiant pagerinti bevielio interneto ryšį, pakanka pažaisti su maršrutizatoriaus antenomis. Jeigu norite, kad jūsų bevielio interneto ryšys sklistų horizontaliai, tokiu atveju ir antenų pozicija turėtų būti horizontali.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(27)
(61)
(-34)

Komentarai (6)