Kaip rinktis seo specialistus, ir kaip juos patikrinti?  ()

Norite gauti realius SEO rezultatus, o ne tik pažadus, kad greitai čia viskas pasikeis į gerą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad taip įvyktų, reikės šiek tiek pasistengti. Sėkmingai SEO kampanijai reikia dviejų dalykų – jūsų įmonės entuziazmo, noro ir dedikuoto žmogaus, kuris rūpinsis SEO ir interneto rinkodara.

Antras dalykas – reikia patikimos SEO įmonės ar specialisto, kurie įgyvendins SEO strategijas, nešančias pelną, o ne tik siurbiančias kas mėnesį po kelis šimtus ar daugiau eurų už kažkokius mistinius SEO veiksmus internete.

Kodėl Jums reikia žmogaus įmonėje, atsakingo už interneto rinkodarą? Kai surasite rimtus SEO partnerius, jiems kils begalės klausimų, į kuriuos atsakymo reikės tuoj pat, o ne po savaitės, kai direktorius grįš iš eilinės komandiruotės. Taip pat reikės užsiimti tam tikros informacijos surinkimu, nes ne viską SEO agentūra apie jus žino, kaip ir apie jūsų produktus ar paslaugas. Kad SEO kampanija neštų rezultatus, reikės abiejų šalių dalyvavimo ir bendradarbiavimo. Kitu atveju rezultatas nebus geras.

Susirasti tinkamą SEO partnerį – sudėtinga, bet įmanoma

Kaip susirasti rimtą SEO agentūrą ar specialistą?

Atlikite ir šiokius tokius namų darbus – tiksliai nustatykite SEO kampanijos tikslus. Tikslas: norime pirmauti rinkoje netinka...

Tikslas: pasiekti TOP 5 poziciją Google paieškoje su raktiniu žodžiu „X Y“, padidinti lankomumą 200 proc. ir pardavimus bent 20 proc. – idealus. Žinodami šiuos tikslus, lengviau surasite SEO agentūrą. Ieškokite tų, kurie padės jums tikslus įgyvendinti.

Štai 5 konkretūs patarimai, kaip išsirinkti patikimiausią SEO agentūrą ar specialistą:

  1. Įdėmiai perskaitykite paslaugų aprašymus. Esate nusistatę tikslus. Atkreipkite dėmesį, ar kandidatai į jūsų SEO specialistus apie tai kažką rašo. Jei rašo, tai ar pateikia daugiau informacijos, kaip jie tai daro... Ar visus tikslus jie galės įgyvendinti? Vieni dirba su technine dalimi, o kiti turės dirbti su turiniu ir raktažodžiais? Ne, taip nepavyks. Turi būti vienas specialistas, išmanantis visas reikalingas SEO sritis.
  2. Pasidomėkite atsiliepimais apie pasirinktas įmones. Ką sako kiti klientai? Lietuva – maža šalis, tad veikiausiai atsiras ir pažįstamų vadovų iš kitų kompanijų, kurie su jais dirbo. Nepatingėkite susiskambinti ar susirašyti ir paklausti, kaip sekėsi bendradarbiauti su SEO specialistais. Gal jie visai niekam tikę? O gal tikrai kieti, kurie imasi įdomių projektų?..
  3. Ar SEO specialistai atviri? Ar noriai dalinasi savo patirtimi, rašo apie SEO naujoves savo klientams? Kitas momentas - ar viešai pristato ir didžiuojasi savo komanda? Geri SEO specialistai visada pristato savo komandą su vardais ir nuotraukomis, nes jie didžiuojasi savo specialistais, o ne juos slepia po kontaktų formomis ir neaiškiais telefonų numeriais.
  4. Ar SEO specialistai matomi paieškoje? Yra nemažai SEO specialistų, kurie prisistatinėja vos ne stebukladariais, o pačių paieškoje rasti neina. Įveskite keletą su SEO paslaugomis susijusių raktažodžių ir pastebėkite jų pozicijas. Iki antro google puslapio pabaigos – normalu. Toliau esantys rezultatai jau kelia susirūpinimą.
  5. Ar skelbia informaciją apie savo klientus ir sėkmingas SEO kampanijas? Jei taip, galima pasižiūrėti, kaip jie pakėlė vieną ar kitą savo klientą paieškoje. Pamenate punktą apie atvirumą? Geri SEO specialistai savo rezultatų neslepia ir jais giriasi, nes jiems svarbios patenkintų klientų rekomendacijos. Kai klientai rezultatais nepatenkinti, apie juos geriau net neprasižioti.

Kaip nepadaryti klaidų renkantis SEO specialistus?

 

 

Paranojos nereikia, tačiau būkite atidūs ir nepatiklūs. SEO srityje dirba labai daug saldžiabalsių pardavėjų, kurie moka įtikinti, kokie jie šaunūs ir geri, o kai reikia rezultatų, kalbama jau kitokiu tonu. Kokių klaidų reiktų vengti renkantis SEO agentūrą.

  • Nepasitikėkite pažadais „greitai, pigiai, kokybiškai“. Iš šių trijų dalykų galimi tik du, bet ne trys. Jei bus greitai ir pigiai, tai tikrai nebus kokybiškai. Jei bus kokybiškai ir greitai, tai kainuos tikrai daug ir apie pigumą pamirškite.
  • Pažadai „padarysime jus Nr. 1 per labai greitai“ yra niekiniai. Google algoritmų nė vienas SEO specialistas nežino, todėl negali būti jokių garantijų, kad pasieksite tą Nr. 1 Google paieškoje.
  • Netikėkite tais SEO specialistais, kurie neatkleidžia, kaip jie pasieks užsibrėžtų rezultatų. Burtininkų ir pranašų laikai baigėsi. Interneto rinkodara yra viena skaidriausių rinkų, todėl nuslėpti SEO veiksmus yra netikslinga. Jei SEO specialistai kažką slepia, reiškia dirba netinkamais metodais. Rezultatas gal ir bus, bet džiaugsitės juo neilgai, o paskui išleisite labai daug pinigų ir resursų bandydami taisyti situaciją.
  • Pasidomėkite paslaugų kainomis – užklauskite to keliose agentūrose. Jei jūsų pasirinktos agentūros kaina yra itin maža, nepasitikėkite jais. Greičiausiai darbo įdedama nedaug, o rezultatas gaunamas užsiimant „juoduoju SEO“ (Black Hat SEO). Jei kaina jums atrodo sąlyginai didelė, paprašykite ją detalizuoti.

 

Prieš pasirašydami bendradarbiavimo sutartį įsitikinkite ar suprantate, kaip bus teikiamos SEO paslaugos, kokių tikslų bus siekiama. Būkite įtarūs, domėkitės SEO atliekamais darbais, kad žinotumėte, kad SEO agentūra padės, o ne pakenks.

Daugiau vertingų patarimų apie tą ką turi gerai išmanyti SEO specialistas profesionalas, rasite adresu: https://seogenerolai.lt/izvalgos/seo-specialistas/

Sėkmės!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: