Pasirodė operacinė sistema „Fedora 12“ (Video)  (7)

„Fedora“ projekto dalyviai paskelbė apie dvyliktosios to paties pavadinimo operacinės sistemos, sukurtos „Linux“ branduolio pagrindu, pasirodymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fedora 12“, dar žinomos kodiniu pavadinimu „Constantine“, pagrindu yra „Linux 2.6.31.5“ branduolys. Taip pat į operacinę sistemą įeina darbalaukio aplinka „Gnome 2.28.0“, darbastalio aplinka „KDE 4.3.2“, naršyklė „Firefox 3.5.4“, biuro paketas „OpenOffice 3.1.1“ ir kt.

„Fedora 12“ naudoja „i686“ bazinę architektūrą, o failų sistemos vaidmenį atlieka „Ext4“. Operacinė sistemos kūrimo metu daug dėmesio buvo skiriama pasikrovimo greičio padidinimui, kuris trunka apie 20 sekundžių, saugumo padidinimui ir instrumentų virtualizacijai.

Kūrėjų teigimu, „Fedora 12“ patobulintas interneto kamerų, garso įrenginių palaikymas, praplėsta tvarkyklių bazė. Taip pat minima „Atom“ procesoriams skirta optimizacija ir automatinės ataskaitos apie klaidas sudarymas.

„Fedora 12“ atsisiųsti galima iš čia. Tryliktoji operacinės sistemos versija planuojama išleisti kitų metų balandžio pabaigoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: