„Microsoft“ bandys įveikti „Google“ savąja „Kumo“  (25)

Bendrovė „Microsoft“ ruošiasi pateikti rinkai naują savo interneto paieškos paslaugą „Kumo“, kuri ilgainiui turėtų pakeisti dabartinę „Microsoft“ paieškos sistemą „LiveSearch“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kumo“ japoniškai reiškia vorą arba debesį ir skamba panašiai, kaip japonų tradicinių imtynių pavadinimas. „Microsoft“ atstovai patvirtino, kad jau vykdomi uždari naujosios paieškos sistemos bandymai.

Internete jau pasirodė „Kumo“ paieškos sistemos ekrano nuotraukos. Jose matyti, kad rezultatai pateikiami suskirstyti į atskiras kategorijas, pavyzdžiui, įvedus raktažodį „Taylor Swift“, rastos nuorodos suskirstomos į atskiras šios dainininkės dainų ir biografijos kategorijas, rašo „Daily Mail“.

Naujosios „Microsoft“ paieškos sistemos kūrėjų teigimu rezultatų teminis skirstymas padės vartotojams taupyti laiką, o kairėje „Kumo“ tinklalapio pusėje pateikta įvairių paieškos įrankių juosta siūlys patogiau ir greičiau atlikti reikiamas užduotis.

Bendrovės „Hitwise“ duomenimis, šiuo metu 72 proc. JAV interneto vartotojų naudojasi „Google‘, o 17,5 proc. – „Yahoo“ paieškos sistemomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: