Veido kaukės tampa populiariausia interneto parduotuvių preke  (2)

Į aktualiausių pasaulio žiniasklaidos temų viršūnes užkopus naujienoms apie kiaulių gripą, jo pėdsakų galima aptikti pačiose įvairiausios sferose - net ir internetinėje prekyboje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką galima pardavinėti? Žinoma, ne vaistus - tuo labiau, juk jie dar net nesukurti. O ir kam reikia lysti į farmacijos pramonę, kai galima pinigus uždirbti daug paprasčiau - pardavinėti tiesiog žaibo greitumu populiarėjančias veido kaukes. Apie jų neįtikėtiną įvairovę mes jau rašėme šioje naujienoje.

Vienoje populiariausių interneto parduotuvių pasaulyje "Amazon" šios prekės  populiariausių prekių sąrašo šimtuke yra jau visą praėjusią savaitę. Kita interneto parduotuvė "Nuvo Accessories", kuri parduoda įvairiais raštais pagražintas veido kaukes (jos yra pamėgtos Japonijos jaunimo), buvo priversta dėl didelio jų populiarumo netgi sukurti atskirą puslapį.

Per paskutines penkias dienas ši interneto parduotuvė gavo 2,5 tūkst. tokių veido kaukių užsakymų, praneša televizijos kanalas "Fox News".

Kaukių pirkėjai pasidalina į dvi grupes - vieni tikrai tiki, jog jos padės apsisaugoti nuo kiaulių gripo, kitiems tai tėra paskutinis mados klyksmas. Kokia gi kaukių reali nauda? Vyriausiasis D. Britanijos medicinos pareigūnas Liamas Donaldsonas perspėjo, kad pastarosiomis dienomis masiškai graibstomos veido kaukės neapsaugos nuo kiaulių gripo viruso.

„Moksliškai nustatyta, kad veido kaukių nauda yra labai menka. Jos sudrėksta, o tai tik padidina viruso perdavimo pavojų. Be to, virusas yra toks mažas, kad jis gali į organizmą patekti per odos poras. Kaukės taip pat suteikia apgaulingą saugumo jausmą“, - pareiškė L. Donaldsonas.

Pasak jo, svarbiausia, ką reikia žinoti – tai, jog būtina prisidengti nosį ir veidą čiaudint bei kosint, saugiai atsikratyti panaudotų servetėlių bei nosinių, ir dažnai plautis rankas su muilu ar antimikrobiniais preparatais.

„Vaikščiojimas gatvėmis dėvint veido kaukes sudaro dramatišką įspūdį, tačiau greičiausiai neduoda jokios naudos“, - antrina Glamorgano universiteto dėstytojas, sveikatos apsaugos specialistas Jeffas Evansas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: