Nauja projektavimo programa įvertins ir detalių lankstumą  (3)

Ar naujai sukurtą plastikinį prietaisų skydelį bus nesunku sumontuoti? Kokia seka užprogramuoti konvejerio robotą, kad gaminio surinkimas būtų optimalus, o išvedžioti elektros laidai nesiliestų prie kitų dalių?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai yra labai svarbūs klausimai projektuotojams ir inžinieriams, ir nauja Fraunhofer-Chalmers tyrimų centro CAD programinė įranga jiems labai padės. Iš tikro tai didelis ir jungtinis projektas, prie kurio dirba programuotojai ir inžinieriai iš dviejų organizacijų:

  • Fraunhofer-Chalmers Research Centre for Industrial Mathematics FCC in Gothenburg (Sweden);
  • the Fraunhofer Institute for Industrial Mathematics ITWM in Kaiserslautern.

Su ja bus galima ne tik sukurti detalės dizainą, bet ir virtualiai „įstatyti“ ją į vietą ir įsitikinti, kad ji tinka, o jei pasirodytų, kad ne, pati programa pasiūlys, kaip reikėtų pakeisti detalės formą.

Taip pat ši programa gali įvertinti, ar detalė gali deformuotis – iki šiol kompiuterinės projektavimo programos laikydavo, kad sukurti komponentai yra standūs, tačiau daugeliu atveju detalės gali būti ir yra lanksčios, ypač plastikinės, ir montavimo metu net turi būti kiek deformuojamos. Ji net sugebės apskaičiuoti jėgą, reikalingą detalės įstatymui.

Programa gali pasiūlyti, kaip turi judėti surinkimo robotas, kad jo valdymo kabeliai neprisiliestų prie surenkamo gaminio.

Ši programinė įranga rinkoje pasirodys jau šiemet, rašoma instituto spaudos pranešime

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: