Supervaisius. „Pats naudingiausias pasaulyje.“ Lenkia net 27 konkurentus  (3)

Nuo vaikystės žinome, kad turime valgyti vaisius, kad aprūpintume organizmą visais reikalingais vitaminais ir mineralais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Japonijoje buvo atlikti tyrimai. Tokijo medicinos universiteto ligoninės mokslininkas Haykas S. Arakelyanas nustatė, kad sveikiausias vaisius pasaulyje yra kivis.

Mokslininkas pažymi, kad šiame vaisiuje yra daug daugiau naudingų medžiagų nei 27 jo „konkurentuose“. O svarbiausias jo privalumas – kiviai praktiškai neturi kalorijų. Tačiau tai vertingas augalinių skaidulų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis.

Kuo kiviai naudingi žmonių sveikatai:

Padeda numesti svorio ir atjaunėti. Vaisiuose beveik nėra kalorijų, tačiau juose gausu augalinių skaidulų, mineralų ir vitaminų. Be to, jame yra nikotino rūgšties ir sacharidų, todėl stabdo senėjimo procesus ir jaunina odą.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
4870 2

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Didina imunitetą ir teigiamai veikia nervų sistemą. Dėl vitaminų B ir C kiekio kiviai stiprina organizmo atsparumą ligoms ir gerina nervų sistemos veiklą. Jei prieš miegą suvalgysite kivį, galite sumažinti stresą, įtampą ir pagerinti miegą.

Stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą ir gerina virškinimą. Kiviuose yra cinko, jodo, kalio, kalcio, fosforo ir mangano. Todėl šis vaisius gali užkirsti kelią daugeliui širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, skystina kraują ir neleidžia susidaryti trombams.

Įdomūs faktai apie kivį:

  • Kivyje yra daugiau vitamino C nei citrusiniuose vaisiuose, bet mažiau nei petražolėse ir paprikose.
  • Augalas duoda vaisių beveik 40 metų.
  • Vaisiuose 84 % vandens.
  • Kiviai yra įtraukti į sportininkų racioną, siekiant atkurti jėgas po varžybų.
  • Jei kivį suvalgysite po valgio, galite atsikratyti sunkumo jausmo skrandyje ir rėmens.
  • Kiviai padeda išlaikyti odos elastingumą ir stiprina plaukus.
  • Reguliariai vartojami vaisiai padeda išvengti kraujo krešulių, širdies priepuolio ir insulto.
  • Kiviai apsaugo nuo vėžio, Alzheimerio ir Parkinsono ligų.
  • Norvegijos ir Japonijos mokslininkai įrodė, kad kiviai pašalina spinduliuotę iš organizmo.

Kas neturėtų jų valgyti?

 

 

Kiviuose yra alergenų, todėl pirmiausia reikėtų pasitikrinti, ar nesate alergiškas šiam vaisiui. Neturėtumėte valgyti kivių, jei turite skrandžio ir žarnyno problemų, ypač tiems, kurie patiria didelį skrandžio rūgštingumą. Nevalgykite vaisių, jei sergate inkstų ar šlapimo sistemos ligomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(1)
(61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)