Mirties atvejų sumažėjo 44 %. Patvirtinta mokslo. Skelbiamas vitaminas, saugantis nuo COVID-19  ()

Neseniai atliktas mokslininkų tyrimas parodė, kad tam tikras vitaminas gali mums padėti koronaviruso atveju. Anot jų, tai sumažina hospitalizacijos ir mirties nuo ligos tikimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūsų pasaulis vis dar kovoja su COVID-19 padariniais. Iki 2024 m. vasario mėn. nuo kovido mirė daugiau nei 7 mln. žmonių.

Patarimas: vitaminas D yra žinomas dėl savo vaidmens skatinant kaulų sveikatą. Be to, jis gali sustiprinti imuninį atsaką siaučiant kovidui.

Naujame šios srities tyrime išnagrinėta galima vitamino D3 nauda kovojant su sunkiais viruso atvejais. Atlikę nuodugnią 13 atsitiktinių imčių klinikinių tyrimų metaanalizę, mokslininkai bandė išsiaiškinti, ar šis vitaminas gali žymiai sumažinti hospitalizacijų intensyviosios terapijos skyriuose skaičių ir labiausiai nuo pandemijos nukentėjusių asmenų mirtingumą, rašo „News Medical“.

[Vokietija] Fantastiškos kainos kolonėlė! 100W, 4 garsiakalbiai su galingais žemais, RGB šviesos, milžiniška baterija, BT5.2 ir kt. (Video, „ZEALOT S78“)
2979 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas į Lietuvą

Puikios savybės

Išsamiau

Tyrimą, paskelbtą žurnale „Nutrients“, atliko šios srities mokslininkų grupė, įskaitant Rafałą Pawliczaką iš Lodzės medicinos universiteto (Lenkija).

Jie tyrė vitamino D3 poveikį pacientams, sergantiems sunkiais COVID-19 simptomais, laikydamiesi griežtų PRISMA* (Preferred Reporting Items for Systematic Reviews and Meta-Analyses) tyrimo standartų. Tyrėjai peržiūrėjo daugiau nei 1200 straipsnių ir galiausiai atrinko atitinkamus tyrimus, kurie atitiko šiuos kriterijus. Šie tyrimai buvo atliekami skirtingose ​​šalyse ir apėmė skirtingą pacientų demografiją, o tai suteikė platų pagrindą jų išvadoms.

 

*PRISMA yra įrodymais pagrįstas minimalus elementų rinkinys, skirtas padėti mokslininkams išaanlizuoti daugybę sisteminių apžvalgų. Daugiausiai naudojama sveikatos priežiūros intervencijos naudai ir žalai įvertinti.

Vitaminas D yra žinomas dėl savo vaidmens skatinant kaulų sveikatą, tačiau jo gebėjimas moduliuoti imuninį atsaką ir sumažinti uždegimą atkreipė dėmesį per COVID-19 krizę.

Grupė išanalizavo duomenis iš tyrimų, kuriuose buvo lyginami vitamino D3 papildai su placebu. Šiuose tyrimuose buvo nagrinėjami tokie duomenys kaip buvimo ligoninėje trukmė ir mirtingumas. Jie naudojo įvairias statistines priemones, kad užtikrintų rezultatų tikslumą.

 

Jų analizė parodė, kad nors vitaminas D3 reikšmingai nepakeitė buvimo ligoninėje trukmės ar papildomo deguonies poreikio, jis buvo susijęs su 27 % sumažėjusiu hospitalizavimu intensyviosios terapijos skyriuje.

Be to, mirtingumas nuo COVID-19 sumažėjo 44 %.

Šio tyrimo rezultatai suteikia viltį tiems, kurie nori sustiprinti imuninę apsaugą nuo sunkių COVID-19 atvejų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(1)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()