„Mitas sulaužytas.“ Itin paprastas būdas. Be jokių vaistų. Kelių skausmas liks praeityje  ()

Bėgant metams, galimybė susirgti artritu tampa vis realesnė ir pasmerkia žmogų ilgus metus trunkančiam stipriam skausmui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau mokslininkai atrado tam tikrą veiklos rūšį, kuri gali mus nuo jo apsaugoti.

Patarimas: važinėjimas dviračiu yra pati prieinamiausia veikla, padedanti palaikyti kelių sveikatą ir užkirsti kelią artrito vystymuisi. Ši praktika ne tik gerina bendrą sveikatos būklę, stimuliuoja daugelį organų, lavina raumenis, bet ir stiprina kelius, apsaugo juos nuo galimų ateities negalavimų ir traumų.

Mokslininkai teigia, kad važiavimas dviračiu, nesvarbu, ar tai būtų ramios kelionės gamtoje, ar didelio intensyvumo treniruotės ant stacionaraus dviračio, turi teigiamą poveikį kelių sveikatai, priešingai nei teigia nusistovėjęs stereotipas ar mitas.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 162€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG D500“)
2835 1

Labai gera kaina + PayPal akcija

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Naujame tyrime nustatyta, kad toks fizinis aktyvumas gali žymiai sumažinti kelio skausmo ir artrito tikimybę. Tyrimo metu buvo išanalizuota daugiau nei 2600 vyresnių nei 60 metų žmonių duomenys, o tai leido tyrėjams teigti, kad tie, kurie bet kuriuo savo gyvenimo etapu važinėjo dviračiu, yra mažiau linkę sirgti šiomis ligomis, rašo „NBC News“.

Remiantis duomenų analize, žmonės, kurie bet kuriuo savo gyvenimo momentu važinėjo dviračiu, turėjo 17 % mažesnę tikimybę rečiau jausti kelio skausmus ir 21 % mažesnę tikimybę rečiau susirgti artritu.

 

Tyrimo rezultatai, paskelbti prestižiniame žurnale „Medicine & Science in Sports & Exercise“.

Pagrindinė tyrimo autorė ir autoritetinga reumatologė dr. Grace Lo, pažymi, kad jos komanda nustatė aiškų ryšį tarp reguliaraus važiavimo dviračiu ir osteoartrito simptomų sumažėjimo.

Gilindamiesi į specifiką, tyrimo autoriai aptaria svarbų važiavimo dviračiu vaidmenį keturgalvio raumens jėgos ugdymui ir palaikymui. Šie raumenys yra pagrindiniai elementai išlaikant kelio sveikatą.

 

Be to, važiavimas dviračiu, skirtingai nei kiti sporto pratimai, padeda apsaugoti kelius, gelbsti juos nuo smūgių, susijusių su sunkia fizine veikla, pavyzdžiui, bėgiojimu.

Pasak autorių, važinėjimas dviračiu yra pati svarbiausia ir prieinamiausia veikla, padedanti palaikyti kelių sveikatą ir užkirsti kelią artrito vystymuisi. Ši praktika ne tik gerina bendrą sveikatos būklę, stimuliuoja daugelį organų, lavina raumenis, bet ir stiprina kelius, apsaugo juos nuo galimų ateities negalavimų ir traumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()