„Tai išmaniųjų telefonų siaubas.“ Ypač aktualu dabar. Kaip juos nuo to apsaugoti  ()

Išmanieji telefonai neturi ventiliatorių aušinti, kaip nešiojamieji kompiuteriai, todėl jie blogai toleruoja aukštą temperatūrą. Specialistai siūlo paprastas taisykles, kurios padės išvengti telefono perkaitimo.



© Bruce Mars (public domain) | https://freerangestock.com/photos/115425/young-woman-holding-her-phone-while-relaxing-on-beach-chair.html

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Apple“ ir „Samsung“ kompanijų teiginiais, daugelis išmaniųjų telefonų yra sukurti veikti 0–35 °C temperatūroje, todėl vyraujant karščiams vasarą įrenginiai dažnai perkaista. Apie tai, kaip apsaugoti telefoną per karščius, rašo „Axios“.

Patarimas: Kad išmanusis telefonas per karštį neperkaistų, įjunkite mažos galios režimą ir nenaudokite įrenginio tiesioginiuose saulės spinduliuose. Taip pat neturėtumėte palikti išmaniojo telefono automobilyje ar šalia esančio šilumos šaltinio. Perkaitus išmaniajam telefonui, jį reikia išjungti ir perkelti į vėsią vietą, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Patariama nuimti apsauginį dangtelį.
[EU+Kuponai] „Čia bomba! Vienas įdomiausių modelių iš daugybės mano išbandytų ir 100 proc. valo geriausiai.“ Detalūs bandymai ir schema, kaip teisingai valyti langus (Video, „ABIR WD8“ apžvalga)
1788

Nuostabūs apžvalgininko vertinimai

Ypatingai žema kaina

Specialūs kuponai

Iš EU, greitas ir saugus pristatymas

Naujausi techniniai sprendimai ir puikios valymo galimybės

Išsamiau

 

Telefonų meistras Carstenas Frauenheimas atkreipia dėmesį, kad išmanieji telefonai tampa vis galingesni, tačiau jų mažuose korpusuose nėra tokių ventiliatorių kokius turi nešiojamieji kompiuteriai. Karštis gali sutrumpinti baterijos veikimo laiką ir sugadinti kitas dalis, todėl vartotojai turėtų patys pasirūpinti savo prietaisų aušinimu.

Kad išmanusis telefonas per karštį neperkaistų, įjunkite mažos galios režimą ir nenaudokite įrenginio tiesioginiuose saulės spinduliuose. Taip pat neturėtumėte palikti išmaniojo telefono automobilyje ar šalia esančio šilumos šaltinio.

Perkaitus išmaniajam telefonui, ekrane pasirodo atitinkamas įspėjimas. Tokiu atveju telefoną reikia išjungti ir perkelti į vėsią vietą, toliau nuo tiesioginių saulės spindulių. Patariama nuimti apsauginį dangtelį, nes kai kurie iš jų sulaiko šilumą ir neleidžia įtaisui atvėsti.

Specialistai taip pat perspėja, kad dėl perkaitimo kai kurie išmanieji telefonai gali automatiškai pakeisti darbo režimą, kad atvėstų. Kai kurios funkcijos nustos veikti, o ekstremaliomis sąlygomis telefonas gali išvis išsijungti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()