Kas nutinka, jei paliekate telefoną krautis visą naktį. Tai reikia žinoti  (1)

Vienas pagrindinių privalumų paliekant krautis išmanųjį telefoną per naktį – patogumas. Įkrovimas naktį leidžia pabusti su visiškai įkrautu įrenginiu, paruoštu aktyviam naudojimui dienos metu.



© Rawpixel (atvira licencija) | https://freerangestock.com/photos/110121/person-holding-cell-phone-in-hands.html

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ypač naudinga žmonėms, kurie neturi laiko laukti, kol telefonas pasikraus ryte arba dieną.

Apžvelgsime pagrindinius šio metodo privalumus ir trūkumus.

Sužinosite, kaip naktinis įkrovimas veikia akumuliatoriaus veikimo laiką, ar dėl to įrenginys gali perkaisti ir kaip šiuolaikinės technologijos padeda apsaugoti telefoną nuo galimos žalos.

Patarimas: išmaniojo telefono palikimas krautis visą naktį kelia prietaiso perkaitimo pavojų. Todėl jei telefoną tenka palikti krautis visą naktį, pravartu nustatyti įkrovimo ribą iki 80 %. „Samsung“ išmaniųjų telefonų naudotojams yra dar viena patogi parinktis – funkcija „Protect Battery“ (Akumuliatoriaus apsauga).

Ar žalinga išmanųjį telefoną palikti krautis nakčiai?

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Planšetės, monstriniai 250W įkrovikliai, kampiniai šlifuokliai, mobilūs šaldytuvai, siurbliai ir kt. (Video)
2589 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-25/2024-07-15

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Alldocube iPlay 50 Mini Pro“ planšetė - tobulas kainos ir kokybės santykis

2) „Drillpro“ - 800W kampinis šlifuoklis, pasirenkamas baterijų skaičius

3) „Blitzwolf BW-S26“ - 250W galios 8-nių jungčių įkroviklis

4) „VIOLEWORKS“ - 2000W galios akumuliatorinis pjūklas be baterijų

5) „Mudiro“ - kelioniniai 35/55 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

6) „Blitzwolf 868H“ - 160W galios 5-ių jungčių įkroviklis, su belaidžiu įkrovimu

7) „INSE I5“ - 600W laidinis siurblys

Išsamiau

Nepaisant patogumo, išmaniojo telefono palikimas krautis visą naktį turi ir trūkumų. Vienas iš pagrindinių pavojų yra galimas prietaiso perkaitimas.

Nors daugumoje šiuolaikinių išmaniųjų telefonų yra įmontuoti apsaugos nuo perkaitimo mechanizmai, tačiau ilgai kraunant gali padidėti akumuliatoriaus temperatūra, todėl po kurio laiko gali sumažėti jo talpa. Perkaitimas taip pat gali paveikti kitus telefono komponentus ir sutrumpinti bendrą jo tarnavimo laiką.

Kitas trūkumas yra vadinamasis „mikro įkrovimas“. Kai telefonas lieka įkrautas daugiau nei 100 %, jis gali automatiškai išjungti įkrovimą ir vėl jį įjungti, kai įkrovimo lygis nukrenta iki kelių procentų. Šis nuolatinio įkrovimo įjungimo ir išjungimo procesas laikui bėgant gali sumažinti akumuliatoriaus efektyvumą ir sumažinti jo talpą.

 

Šiuolaikinės apsaugos nuo perkrovimo ir perkaitimo technologijos daro šį procesą saugesnį.

Kaip išspręsti problemą?

Jei telefoną tenka palikti krautis visą naktį, pravartu nustatyti įkrovimo ribą iki 80 %. Tam puikiai tinka programėlė „Battery Charge Limit“, kuri pagal numatytuosius nustatymus rekomenduoja nustatyti būtent tokią ribą. Tai padės išsaugoti įrenginio veikimą ilgą laiką.

 

„Samsung“ išmaniųjų telefonų naudotojams yra dar viena patogi parinktis – funkcija „Protect Battery“ (Akumuliatoriaus apsauga). Ji veikia labai paprastai: riboja baterijos įkrovimą iki 80 % (yra ir kitų parinkčių), o tai padeda sumažinti jo susidėvėjimą ir prailgina baterijos tarnavimo laiką, ilgiau užtikrina efektyvų įrenginio veikimą.

Atsižvelgdamas į šiuos privalumus ir trūkumus, kiekvienas vartotojas turi pats nuspręsti, ar verta palikti savo išmanųjį telefoną krautis visą naktį, atsižvelgiant į jo individualius poreikius ir įrenginio veikimo sąlygas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(4)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)