Atskleidė gudrybę. „Tai padeda sumažinti kiaušinyje esančio cholesterolio oksidaciją“  ()

Virti kiaušiniai ne tik skanūs, bet, pasak mitybos specialistų, ir labai naudingi, ypač tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.



© tamanna_rumee (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/eggs-boiled-eggs-halves-5817564/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveikatingumo ir mitybos konsultantas Chrisas Mohras pažymėjo, kad virti kiaušiniai turi keletą privalumų, jei žmogus stengiasi palaikyti arba sumažinti cholesterolio kiekį.

Ch. Mohras paaiškino, kad verdant nereikia „papildomų riebalų, tokių kaip augalinis aliejus ar sviestas“.

Specialistas pridūrė, kad taip verdant kiaušinius nepadaugėja riebalų ar kalorijų ir išsaugomos maistinės medžiagos, todėl patiekalas yra ir liesas, ir maistingas.

Puikus būdas sumažinti šildymo sąskaitas net iki 30 %! Išmanieji radiatorių termostatai už tokias kainas, kokių Lietuvoje nebūna
6366

Nuostabiai geros kainos!

Gausus komplektas

Greitas ir saugus pristatymas

Tuya; Zigbee; APP; Alexa; Google Home ir t. t.

Išsamiau

Ch. Mohras pasidalijo viena gudrybe: „Virti kiaušinius reikia žemesnėje temperatūroje, nes tai padeda sumažinti kiaušinyje esančio cholesterolio oksidaciją.“

Oksiduotas cholesterolis, kuris prilimpa prie arterijų vidaus, kai mažo tankio lipoproteinų (MTL) „blogąjį“ cholesterolį paveikia tam tikros cheminės reakcijos. Ilgainiui dėl oksiduoto cholesterolio arterijos susiaurėja, todėl jose sunkiau pumpuoti kraują.

 

Kai su maistu gaunamas cholesterolis oksiduojasi, didesnė tikimybė, kad jis kaupsis ant arterijų sienelių. O karštis (pavyzdžiui, kepant kiaušinius aukštoje temperatūroje) skatina cholesterolio oksidaciją.

Kadangi verdant kiaušinius juos trumpą laiką veikia vidutinė šiluma, cholesterolis oksiduojasi rečiau, todėl yra beveik nekenksmingas.

Šaltinis: unian.net

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()