Paslaptingos, spalvotos juostelės ant dantų pastos tūbelių. Kas tai?  ()

Ką reiškia spalvotos juostelės ant dantų pastų? Pastos ingredientų savybės? Ryšys su produkto toksiškumo lygiu?



© Alan Levine, CC0 1.0 | https://www.flickr.com/photos/cogdog/4172144171

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsakymas labai paprastas – juostelių reikšmė ant dantų pastos tūbelių neturi nieko bendra su jų sudėtimi ar kokybe.

Internete galime rasti daug svarbios ir reikalingos informacijos. Deja, tai ir vieta, kupina klaidingo turinio, kurį daugelis žmonių traktuoja kaip tikrą. Viena iš tokių klaidingų teorijų yra ta, kad juostelės ant dantų pastos tūbelių yra skirtos informuoti vartotojus apie cheminę gaminio sudėtį.

Atskiroms juostos spalvoms priskiriamos šios reikšmės:

  • Žalia juostelė reiškia natūralią sudėtį – pagal šią teoriją pastoje su žalia juostele yra tik natūralūs ingredientai, be cheminių priedų.
  • Mėlyna juostelė reiškia natūralių ir cheminių ingredientų derinį – mėlyna juostele turinčioje dantų pastoje būtų ir natūralių medžiagų, ir dantų valymą palaikančių cheminių ingredientų.
  • Raudona juostelė reiškia daugiau cheminių medžiagų – pasta su raudona juostele būtų „chemiškesnė“ ir mažiau natūrali, o tai savo ruožtu rodo, kad ji gali būti mažiau naudinga sveikatai.
  • Juoda juostelė rodo visą cheminį kiekį – dantų pasta su juoda juostele susideda iš 100 % potencialiai kenksmingų cheminių medžiagų.
[Vokietija] Stulbinamos kainos nešiojamas dvigubo impulso taškinis suvirinimo aparatas - paskutiniai vienetai
10064 5

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Tačiau tai ne vienintelė teorija apie „paslaptingas“ juosteles ant dantų pastos pakuočių Kai kuriuose straipsniuose aiškinama, kad jos lemia ne dantų pastos sudėtį, o paskirtį:

  • Žalia – prevencinis poveikis,
  • Mėlyna – balinimo efektas,
  • Raudona – sumažina kraujavimą iš dantenų,
  • Juoda – veikia prieš kariesą (ėduonį).

Šios teorijos, nors ir plačiai kartojamos, neturi jokio pagrindo ir yra pagrįstos tik spėlionėmis ar subjektyviomis interpretacijomis.

Verta paminėti, kad net gamintojai nepateikia oficialios informacijos apie juostelių spalvų reikšmę. Tačiau šios juostelės tikrai nenurodo dantų pastos sudėties ar jos sveikatai naudingų savybių. Taigi ką jos reiškia?

Tikroji juostelių reikšmė

 

Spalvotos juostelės ant dantų pastos tūbelės, dar vadinamos spalvų žymekliais, turi grynai techninę reikšmę ir yra susijusios su gamybos procesu, o ne pačiu gaminiu. Jų užduotis – padėti atlikti automatinį dantų pastos tūbelių pakavimo ir pjaustymo procesą gamyklose.

Dantų pastos tūbelės gaminamos iš įvairių medžiagų, dažniausiai plastiko arba plastiko ir aliuminio derinio. Spalvotos juostelės, kurias matome tūbelių galuose, yra vadinamosios registracijos žymos.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()