„Nusipirkote rūgščius mandarinus?“ Tik 10 min. Ir viskas pasikeis ()
Paprasta, greita ir veiksminga.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kai žiemą namai pakvimpa mandarinais, atrodo, kad šventės jau visai netoli.
Kartais nusipirkti mandarinai būna rūgštūs, tačiau yra du paprasti būdai, kaip juos paversti saldžiais.
Pirmasis būdas, kurį galite naudoti, yra vandens temperatūros keitimo metodas. Pirmiausia paimkite du gilius dubenis. Vieną iš jų pripildykite šiltu, bet ne verdančiu, maždaug 40 laipsnių temperatūros vandeniu. Į kitą dubenį įpilkite šalto vandens. Į dubenį, pripildytą šilto vandens, įdėkite mandarinus ir palikite juos ten dešimčiai minučių. Po dešimties minučių įdėkite mandarinus į dubenį, pripildytą šalto vandens, ir palikite penkioms minutėms. Dėl temperatūros pokyčio minkštime esanti rūgštis suskyla ir mandarinai tampa saldesni.
|
Jei nenorite naudoti vandens arba norite greitesnio sprendimo, mikrobangų krosnelė yra puiki alternatyva. Paimkite mandarinus ir peiliu padarykite keletą nedidelių įpjovimų žievelėje arba subadykite žievelę šakute. Įdėkite mandarinus į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Po 30 sekundžių išimkite mandarinus iš mikrobangų krosnelės ir leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Nepamirškite, mandarinų nereikia perkaitinti.
Abu šie būdai yra paprasti, greiti ir veiksmingi. Nesvarbu, ar naudosite vandenį, ar mikrobangų krosnelę, mandarinai taps saldesni.