„Ar alus naudingas jūsų žarnynui?“ Nustebsite, kai sužinosite  (7)

Vertinamas ne tik dėl skonio ir įvairovės.


Asociatyvus pav.
Asociatyvus pav.
© aiacPL (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/beer-a-pint-cup-alcohol-199652/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Alus, vienas seniausių gėrimų pasaulyje, vertinamas ne tik dėl savo skonio ir įvairovės, bet ir gali būti naudingas žarnyno sveikatai. Apie gėrimo naudą rašo RBC-Ukraina.

Kuo organizmui naudingas alus?

Nors per didelis alaus kiekis gali turėti neigiamą poveikį, saikingai vartojant tam tikrų rūšių alų, dėl jame esančių natūralių mielių ir probiotikų, galima pagerinti virškinimo sistemos sveikatą.

Mielės yra svarbūs mikroorganizmai alaus fermentacijos procese. Pavyzdžiui, Saccharomyces cerevisiae yra plačiai naudojamos mielės, kurios ne tik paverčia cukrų į alkoholį ir anglies dioksidą, bet ir gali būti naudingos žarnyno sveikatai.

[EU+Kuponai] „Valentines Day 2025“ išpardavimas! Mažiausios kainos + dovanos. Vaizdo projektoriai, žaidimų ekranai, siurbliai ir kt. Ribotas kiekis
6266 2

„Valentine's Day 2025“ išpardavimas!

Nuolaidų kuponai

Galioja iki 2025-02-14

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „ETOE Seal Pro“ - 1080P, 1000 ANSI, Google TV vaizdo projektorius, dovanų „Tronsmart“ belaidė garso kolonėlė

2) „Titan Army C32C1S“ - 31,5 colių, 2K, 240Hz lenktas žaidimų monitorius, dovanų „Tronsmart“ belaidė garso kolonėlė

3) „JIGOO C200“ - rekordinės kainos 350W belaidis dulkių siurblys

Išsamiau

Fermentacija ir naudingų junginių gamyba

Fermentacijos metu mielės gamina tokius junginius kaip organinės rūgštys ir B grupės vitaminai. Šie junginiai gali padėti palaikyti sveiką žarnyno mikrobiomo pusiausvyrą.

Imuninės sistemos stimuliavimas

Kai kurie tyrimai rodo, kad aluje esančios mielės gali stimuliuoti imuninę sistemą ir padėti kovoti su kenksmingais žarnyno patogenais.

 

Be mielių, kai kurių rūšių alaus sudėtyje yra natūralių probiotikų, kurie gali būti naudingi žarnyno sveikatai.

Probiotikai – tai gyvi mikroorganizmai, kurie, vartojami tinkamais kiekiais, yra naudingi sveikatai.

Žarnyno mikrobiomo balansas

Probiotikai padeda palaikyti sveiką naudingų ir žalingų bakterijų pusiausvyrą žarnyne. Tai labai svarbu geram virškinimui ir virškinamojo trakto sutrikimų, pavyzdžiui, dirgliosios žarnos sindromo (DŽS), prevencijai.

Geresnis virškinimas

 

Vartojant probiotikų gausų malų galima pagerinti virškinimą, nes maistas lengviau suskaidomas ir geriau pasisavinamos maistinės medžiagos.

Uždegimo mažinimas

Kai kurie tyrimai parodė, kad probiotikai gali padėti sumažinti žarnyno uždegimą, o tai naudinga sergantiesiems uždegiminėmis žarnyno ligomis.

Svarbu nepamiršti, kad galimas alaus poveikis žarnyno sveikatai dažniausiai pasireiškia jį vartojant saikingai.

Šis straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą pasitarkite su specialistu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(10)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)

Susijusios žymos: