„Maistą paverčia nuodu. 95 proc.“ Mokslininkai patvirtina (2)
Uždraudė naudoti.

© Pexels (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/pasta-pesto-farfalle-pesto-pasta-1854245/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Dauguma žmonių maistui šildyti naudoja mikrobangų krosnelę. Tai užtrunka vos porą minučių, tačiau toks maistas gali labai pakenkti sveikatai, praneša rašo Hibiny.ru.
„Kokiais atvejais mikrobangų krosnelė maistą paverčia nuodais? Šią klaidą daro 95 proc. šeimininkių, visa tai patvirtino mokslininkai“, – teigia straipsnio antraštė.
Vietoj jų virtuvės šefas Džeimis Oliveris pataria naudoti stiklinius arba keraminius indus. Šiuo patarimu jis pasidalino laidoje „Food revolution“, remdamasis asmenine patirtimi.
|
„Savo virtuvėje plastiką uždraudžiau naudoti dar 2010 metais. Jis žudo skonį ir sveikatą“, – sakė ekspertas.
Mokslininkai taip pat kalba apie žalingą plastikinių indų poveikį organizmui. Jie įrodė, kad net ir indai, pagaminti iš plastiko su užrašu „be BPA“, kurio pavojingumas įrodytas dar praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje, kaitinami išskiria toksines medžiagas. Tai bisfenolis-S.
Apie tai rašo „National Geographic“, remdamasis moksliniu darbu, kurį paskelbė portalas „Current Biology“. Mokslininkai mano, kad dalelės, patekusios į maistą dėl plastikinės taros, gali daryti neigiamą poveikį reprodukcinei sistemai, taip pat skydliaukės būklei.
Tokia išvada buvo padaryta atlikus eksperimentus su žiurkėmis. Vašingtono universiteto mokslininkė genetikė Patricia Hunt pastebėjo, kad „saugiuose“ plastikiniuose narveliuose laikomi graužikai taip pat patyrė genetinių pokyčių. Po to mokslo bendruomenė ėmė teigti, kad bet kokie plastikiniai indai gali kelti potencialų pavojų sveikatai.
Šis straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą pasikonsultuokite su specialistu.