Ko nedėti į mikrobangų krosnelę? „Nustebsite, kas yra sąraše“ ()
Mikrobangų krosnelė gali būti išsigelbėjimas, kai trūksta laiko ir norite greitai pašildyti maistą, kad užpildytumėte tuščią skrandį.

© PickPik (atvira licencija) | https://www.pickpik.com/toy-kitchen-home-fun-play-food-146559
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Prietaisas taip pat leidžia virti ir kepti ant grotelių, todėl nesunkiai paruošite įvairius patiekalus, kurie džiugins savo skoniu.
Tačiau mikrobangų krosnelė veikia specifiniu būdu, todėl negalime visko ją dėti. Kodėl? Jei naudosime ją netinkamai, galime susidurti su rimtomis pasekmėmis: nudegimais ir net gaisru. Pažiūrėkime, ko nereikėtų dėti į mikrobangų krosnelę.
Būkite atsargūs su mikrobangų krosnele
Mikrobangų krosnelė – dažnai virtuvėse sutinkamas prietaisas, ir tai nieko keisto. Joje galite lengvai pašildyti maistą. Tik į ją nedėkite bet kokio gaminio, nes jis gali sprogti, sukelti skausmingus nudegimus ir užsidegti.
Lapiniai žalumynai – gaisro pavojus
|
Lapiniai kopūstai, špinatai, salotos – tai keletas daržovių, kurių nereikėtų kaitinti, juo labiau dėti į mikrobangų krosnelę. Jie ne tik praranda stangrumą ir maistinę vertę, bet ir greitai išgaruoja vanduo. O ypač jei jie ilgą laiką paliekami prietaiso viduje, jie gali pradėti degti ir sukelti gaisrą.
Padažai gali jus nudeginti
Tiršti padažai puikiai dera su makaronais ar bulvėmis ir gali labai ilgai išlaikyti sotumą. Deja, geriau juos kaitinti puode, nes tada mums negresia joks pavojus. Kas nutiks, jei įdėsime juos į mikrobangų krosnelę?
Yra žinoma, kad padažuose esantis vanduo išgaruos ir susidarys burbuliukai. Tačiau jie ne visada įkais tolygiai, todėl išėmus padažą iš prietaiso, vis tiek gali atsirasti burbuliukų. Tai gali lengvai baigtis tragedija, nes karštas padažas gali nudeginti mūsų odą.
Ar galima virti mikrobangų krosnelėje?
Kiaušiniai yra pilni maistinės vertės, todėl nenuostabu, kad jų taip dažnai yra mūsų mityboje. Jei norime juos paruošti, neverta rinktis lengvesnio kelio ir dėti į mikrobangų krosnelę nėra pati geriausia mintis. Kodėl?
Viduje įstrigęs garuojantis vanduo neturi kur dėtis, todėl kiaušinis sprogs. Prietaisą ne tik galime sunaikinti, bet ir ištrauktas jis gali sprogti, todėl virtuvėje teks daug daugiau valyti. Vandenyje paruošti kiaušiniai yra ne tik daug sveikesni, bet ir saugesni.
Vynuogės nėra skirtos naudoti mikrobangų krosnelėje
Vynuogės skaniausios žalios, kaip ir dauguma vaisių. Nors daugelis mėgsta eksperimentuoti virtuvėje, mikrobangų krosnelėje šių uogų geriausia nešildyti. Priežastis ta pati kaip ir kiaušinių atveju: gali sprogti ir mus sudeginti.
Čili pipirai
Čili pipirai puikiai pabrėžia daugelio patiekalų skonį. Pipirų skonį lemia kapsaicinas: patekęs ant odos, gleivinių ir akių sukelia dirginimą, skausmą ir deginimą. Jei čili pipirą kaitiname mikrobangų krosnelėje, kartu su kapsaicinu iš jo išbėga vanduo, o atidarius garai gali būti skausmingi.