Taip makaronų ir ryžių kaloringumą sumažinsite perpus! „Trivialus triukas“  (1)

Svorio mažinimo dieta arba 2 tipo diabetas dažnai verčia apriboti arba atsisakyti makaronų ir ryžių valgymo.



© Pxhere (atvira licencija) | https://pxhere.com/en/photo/1620720

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu produktai pasižymi ne tik aukštu glikemijos indeksu, bet ir dideliu kaloringumu. Tačiau galite lengvai tai pakeisti ir vis tiek mėgautis mėgstamais patiekalais. Dėl šios paprastos gudrybės makaronai ir ryžiai taip pat bus puiki terpė gerųjų bakterijų dauginimuisi jūsų žarnyne.

Kaip makaronai ir ryžiai veikia mūsų organizmą?

Makaronai ir ryžiai yra turtingas paprastųjų angliavandenių šaltinis, kurie greitai absorbuojami į organizmą ir iš karto sukelia gliukozės kiekio kraujyje padidėjimą. Tai nėra pats geriausias mechanizmas mūsų organizmui – apkrauna kasą ir sparčiai didina insulino sekreciją.

Įtariama, kad dėl nuolatinės insulino sekrecijos kyla sunkumų metant svorį – tai apsunkina riebalinio audinio deginimą, netgi skatina jo kaupimąsi. Gliukozės kiekio kraujyje padidėjimas prisideda prie antsvorio, nutukimo, diabeto ir širdies ligų.

[Vokietija] Tik 26,03€! Nuostabus dronas. 4K, su 3 baterijomis, APP ir kt. Ribotas kiekis (Video, „YLR/C S65“)
5795 1

Fantastiškai žema kaina

Iš Vokietijos, kas tokiems dronams būna labai retai

Greitas ir saugus pristatymas

Puikių galimybių dronas

Išsamiau

Tai taip pat neigiamai veikia savijautą – laikinas energijos padidėjimas lemia greitą jos mažėjimą ir mieguistumą. Ir tada mes labiau linkstame prie ko nors saldaus. Kaip apsisaugoti nuo šio poveikio valgant makaronus ar ryžius?

Makaronai ir ryžiai iš šaldytuvo yra daug sveikesni

Pasirodo, yra labai paprastas būdas sumažinti ryžių ir makaronų kaloringumą. Išvirus tiesiog laikykite juos šaldytuve 24 valandas.

Tokiu būdu juose esantis krakmolas tampa atsparesnis mūsų virškinimo fermentams. Tada jis šiuo požiūriu ima panašėti į skaidulas – atsparus krakmolas negali būti suskaidytas, todėl tampa mažiau virškinamas.

 

Dėl to jis suteiks mums mažiau kalorijų ir nesukels tokio didelio gliukozės kiekio kraujyje šuolio. Verta žinoti, kad neprivalote valgyti šaltų ryžių ar makaronų – 2020 metais atliktas tyrimas parodė, kad šiuose produktuose, net ir pašildytuose, yra perpus mažiau kalorijų nei valgant šviežius po gaminimo.

Todėl krakmolingų produktų šaldymas idealiai tinka žmonėms, kurie bando numesti svorio arba kovoja su medžiagų apykaitos sutrikimais.

Kaip atšaldyti ryžiai ir makaronai veikia žarnyną?

 

Atsparus krakmolas taip pat puikiai veikia mūsų  žarnyną  – tai yra terpė daugintis naudingoms bakterijoms. Savo ruožtu sveika žarnyno mikrobioma ne tik apsaugo nuo virškinimo problemų, bet ir pagerina imunitetą bei savijautą.

Valgant atšaldytus ryžius ar makaronus, pagerėja žarnyno peristaltika, išvengiama vidurių užkietėjimo ir viduriavimo, netgi sumažėja tulžies akmenligės rizika. Taip pat mažina blogojo cholesterolio kiekį organizme.

Verta žinoti, kad atsparaus krakmolo yra ir pasenusioje duonoje, avižiniuose dribsniuose, baltosiose ir raudonosiose pupelėse bei lęšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(1)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)