[ŽT] „Geriau nei daugelis daržovių.“ Kodėl lašiniai pripažinti vienu sveikiausių produktų ()
Pateko į dešimtuką.

© Ekrano nuotrauka|https://www.youtube.com/watch?v=5WIWrphtWPM
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Kai išgirstame „sveika mityba“, įsivaizduojame lėkštę su žalumynais ir gabalėliu baltos liesos mėsos, rašo Edimdoma.ru. Pavyzdžiui, lašiniai nelaikomi naudingais ir juo labiau dietiniais, nors tai didžiulė klaida, nes pasauliniame naudingiausių produktų reitinge sveikiausių produktų dešimtuke atsidūrė kiaulienos taukai. Jis savo naudingumu tiesiog aplenkė raudonuosius kopūstus, morkas, apelsinus, žirnius ir pomidorus.
|
Kiaulienos lašiniai yra labai maistingas produktas. Jame yra daug B grupės vitaminų, vitamino D, baltymų ir mononesočiųjų riebalų, kaip alyvuogių aliejuje. Dėl riebalų rūgščių geriau veikia širdies ir kraujagyslių sistema.
Produkto savybės labai priklauso nuo gyvulio kilmės (gerai, jei jis buvo laikomas laisvai arba ganyklose). Taukų poveikis priklauso nuo jų paros „dozės“: saikingas vartojimas (ne daugiau kaip 100 g per savaitę) neigiamų pasekmių nesukels.
Tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad be mononesočiųjų riebalų lašiniuose yra ir sočiųjų – jų perteklius kelia grėsmę širdies ir kraujagyslių sveikatai.
Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą pasikonsultuokite su specialistu.
