Tokių makaronų nesate matę! „Turbūt pati sveikiausia rūšis“  ()

Juodieji makaronai (Spaghetti Al Nero Di Seppia) – neįprastas pasiūlymas tarp miltinių patiekalų, kuris ne tik patraukia dėmesį intensyviai juoda spalva, bet ir stebina savo skoniu bei maistinėmis savybėmis.


Juodieji makaronai
Juodieji makaronai
© foundinbklyn, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spaghetti_al_nero_di_seppia.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors jie dažni Viduržemio jūros regiono virtuvės patiekaluose, jų galima įsigyti ir Lietuvos parduotuvėse. Kodėl į juos verta atkreipti dėmesį?

Paprastai juodi ingredientai kulinariniu požiūriu mūsų nejaudina. Su šia unikalia makaronų rūšimi turėtų būti kitaip.  Būdinga šių makaronų spalva atsiranda dėl pridėto rašalo, gaunamo iš kalmarų arba sepijų.

Juodųjų makaronų skonyje vyrauja sūrios, jūrinės natos. Jie primena šviežias jūros gėrybes, kurios yra išskirtinis patiekalo pagrindas. Produktas puikiai dera su įvairiais padažais. Jie puikiai dera su visų rūšių žuvies patiekalais ir suteikia išskirtinio atspalvio kiekvienam Viduržemio jūros regiono patiekalui.

[EU+Kuponai] Aukščiausia klasė! Obliavimo staklės, kurių seniai ieškojote. Paskutiniai vienetai (Video)
2919 2

Labai geros kainos

Specialūs kuponai

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Aukščiausia kokybė

Labai ribotas kiekis

Išsamiau

Naujiems kulinariniams iššūkiams pasiruošę gurmanai tikriausiai susigundys jų paragauti dėl unikalios juodųjų makaronų išvaizdos ir skonio. Tačiau verta žinoti, kad degustacijos metu džiugins ne tik skonio receptoriai. Dėmesio vertos ir juodųjų makaronų savybės.

Rašale yra vertingų antioksidantų, kurie padeda kovoti su laisvųjų radikalų poveikiu organizmui (įskaitant priešlaikinį senėjimą) ir palaiko imuninę sistemą. Natūralūs rašalo ingredientai, tokie kaip jodas, geležis ir magnis, prisideda prie tinkamo organizmo funkcionavimo, įskaitant kraujo formavimo procesus ir medžiagų apykaitą.

 

Juodieji makaronai yra lengvai virškinamų baltymų šaltinis, tačiau reikia atsiminti, kad jų sudėtyje dominuoja paprasti angliavandeniai. Tai svarbu žmonėms, kurie turi riboti jų kiekį.

Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kad galutinės patiekalų maistinės savybės ir kaloringumas priklauso nuo visos receptūros – naudojamų padažų ir priedų bei paruošimo būdo. Jei makaronus derinsime su riebia mėsa (pvz., šonine) ir sunkiu sūrio-grietinėlės padažu, patiekalas virsta kalorijų bomba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(0)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()