[ŽT] „Visame pasaulyje. Ši arbata tampa vis populiaresnė.“ Kodėl mes nežinojome to anksčiau? ()
Galbūt kai kuriuos tai nustebins.

© Mareefe (free to use) | https://www.pexels.com/photo/photo-of-white-pink-and-yellow-ceramic-mug-and-saucer-1298613/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Arbata tikrai yra labai populiarus gėrimas ir pagal vartojimo dažnumą nusileidžia tik kavai. Kalbėdami apie šį produktą dažniausiai galvojame apie žaliąją arba juodąją arbatą.
Visame pasaulyje. Ši arbata tampa vis populiaresnė. Arbatą galima virti ne tik iš arbatmedžio lapų, bet ir iš daugelio kitų augalų. Galbūt kai kuriuos tai nustebins, tačiau arbatai virti tinka net Olea europaea – alyvmedžio – lapai.
|
Pasak profesorės Evangeline Mandzioris iš Pietų Australijos universiteto, šio medžio lapų arbatoje yra didžiulis kiekis antioksidantų, nepaisant to, kad pačiose alyvuogėse jų nėra daug.
Šio gėrimo sudėtyje yra hidroksitirozolio, liuteolino ir apigenino. Visos šios medžiagos efektyviai blokuoja mūsų organizme vykstančius oksidacinius procesus, kurie pažeidžia ląsteles, o tai kai kuriais atvejais sukelia vėžį ir širdies ligas.