Venkite šių maisto produktų lėktuve! Sužinokite, kodėl  ()

Lėktuve mūsų pojūčiai veikia kitaip, o tai turi įtakos tam, kaip suvokiame valgomo maisto skonius ir kvapus.



© Sunnya343, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Meal_served_in_Malaysia_Airlines_economy_class,_July_2014.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Stipriai kvepiantys patiekalai gali sutrikdyti kitų keleivių komfortą, todėl verta atidžiai rinktis maistą. Oro linijos taip pat atkreipia dėmesį į šiuos aspektus saugos kontekste, rekomenduodamos pilotams įvairius patiekalus.

Kai kurių maisto produktų lėktuvuose reikėtų vengti dėl pagarbos kitiems keleiviams ir saugumo lėktuve.

Ore mūsų skonio receptoriai ir virškinimo sistema veikia kitaip nei ant žemės, todėl maisto skoniai ir kvapai gali pasikeisti.

Sūrūs užkandžiai ir patiekalai

Didelis natrio kiekis gali būti kenksmingas – jis gali sukelti troškulį, pilvo pūtimą ir mieguistumą. Be to, natrio perteklius sukelia vandens susilaikymą ir patinimą. Skraidymas dažnai apkrauna virškinimo sistemą, todėl patartina valgyti maistą, kuriame gausu maistinių medžiagų ir skaidulų.

Žuvis ir kiaušiniai

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“)
5294 2

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Sumuštiniai su skumbrėmis, kiaušinių pasta arba pagrindinis patiekalas su žuvimi – skrydžio metu jų geriau vengti, nes jie skleidžia intensyvius kvapus, ypač uždaroje erdvėje, kurie gali sukelti pykinimą šalia esantiems keleiviams. Be to, jei maistas nebuvo tinkamai laikomas, kyla apsinuodijimo maistu rizika.

Kepti ir riebūs maisto produktai

Ekspertai rekomenduoja vengti kepto maisto, pavyzdžiui, svogūnų žiedų ir gruzdintų džiūvėsėliuose keptų produktų, nes jie greitai suminkštėja ir dažnai skleidžia riebų kvapą, kuris dirgina aplinkinius. Be to, jie linkę užsilaikyti skrandyje, sukeldami diskomfortą skrydžio metu, nes juos sunku virškinti ir, ypač skrydžių dideliame aukštyje metu, gali sukelti skrandžio skausmą.

Pupelės ir ankštys

 

Brokoliai, žiediniai kopūstai, gūžiniai kopūstai ir, svarbiausia, pupelės – šios daržovės gali sukelti pilvo pūtimą ir dujų kaupimąsi, pablogindamos skrydžio kokybę ne tik jums, bet ir šalia esantiems keleiviams.

Pieno produktai

Lazanija arba makaronai su sūriu ne visada yra geras pasirinkimas lėktuve, nes jie gali sukelti daug diskomforto ir pilvo pūtimą. Geriau rinktis makaronus be pieno produktų.

Česnakas

 

Česnako mėgėjai turėtų susilaikyti nuo jo valgymo lėktuvuose, nes jo kvapas jūsų kvėpavime ir ore išlieka daug ilgiau, nei galite tikėtis.

Kad ilgas skrydis praeitų be nereikalingos įtampos ir problemų, verta pasirūpinti savo ir šalia esančių keleivių patogumu.

Kodėl pilotai skrydžių metu negali valgyti to paties?

Šio reikalavimo nenustato JAV Federalinė aviacijos administracija, tačiau daugelis oro linijų bendrovių draudžia pilotams skrydžių metu rinktis tą patį maistą.

Valgyti du skirtingus patiekalus yra saugiau, nes tai leidžia pilotams vienu metu išvengti apsinuodijimo maistu, todėl vienas iš jų visada gali perimti kito valdymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()