„Šis pieno produktas pripažintas kenksmingiausiu. Jis yra beveik kiekviename šaldytuve“ ()
Viskas priklauso nuo sudėties.

© Alexas_Fotos (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/glass-milk-healthy-drink-food-3903677/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Mitybos specialistai perspėja, kad tarp visų pieno produktų įvairovės yra vienas produktas, kuris yra ypač kenksmingas sveikatai, nors jo yra beveik kiekviename šaldytuve, rašo rbc.ua.
„Šis pieno produktas pripažintas kenksmingiausiu: jo yra beveik kiekviename šaldytuve“, – rašoma straipsnio antraštėje.
Koks pieno produktas yra visiškai nenaudingas?
Kalbame apie saldžius vaisių jogurtus, kurie turi ilgą galiojimo laiką. Iš pirmo žvilgsnio jogurtas laikomas sveiku maistu, kuris padeda virškinti ir yra baltymų bei kalcio šaltinis. Tačiau ekspertai pabrėžia: viskas priklauso nuo sudėties. Tikrieji sveikatos spąstai yra populiarūs aromatizuoti jogurtai plastikiniuose indeliuose ir kurių pavadinime yra žodis „vaisiai“ arba „grūdai“.
|
Kodėl tokie jogurtai kenksmingi?
Didelis cukraus kiekis
Viename tokio jogurto indelyje gali būti iki 5–6 arbatinių šaukštelių cukraus – beveik pusė paros normos. Tai prisideda prie svorio augimo, gliukozės kiekio kraujyje svyravimų ir netgi 2 tipo diabeto išsivystymo rizikos.
Dirbtiniai priedai
Sudėtyje dažnai yra kvapiųjų medžiagų, dažiklių, tirštiklių ir stabilizatorių, kurie neturi nieko bendra su tikru jogurtu. Jie gali sukelti alergines reakcijas arba virškinimo trakto dirginimą.
Mažas naudingų bakterijų kiekis
Dėl pasterizacijos ir konservantų parduotuvėse pirktuose jogurtuose beveik nėra gyvų probiotikų, todėl nauda virškinimui yra minimali.
Kokius jogurtus geriausia rinktis?
Mitybos specialistai pataria nepasiduoti rinkodarai ir atidžiai perskaityti etiketę. Geriausias pasirinkimas būtų natūralus jogurtas be pridėtinio cukraus, trumpo galiojimo laiko – arba naminis. Į jį galite įdėti šviežių uogų, medaus ar šiek tiek riešutų – taip gausite tikrai sveiką užkandį, nepakenkdami sveikatai.
Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasikonsultuokite su specialistu.