Netikėta! „Įvardyta daržovė, kuri „atima“ jaunystę.“ Beveik niekas apie tai nežino ()
Išprovokuoja uždegiminius procesus.

© tinajedlicka (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/photos/fresh-vegetables-regional-1790858/
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Mokslininkai padarė netikėtą atradimą: kai kurios daržovės gali neigiamai paveikti odos būklę ir pagreitinti senėjimo procesą. TSN.ua rašo: „Įvardinta netikėta daržovė, kuri „atima“ jaunystę: beveik niekas apie ją nežino“.
Pasirodo, kad viena iš šių daržovių yra bulvė. Mokslininkai jas vadina gana klastingomis, nors bulves mėgsta absoliučiai visi. Tačiau reguliarus šios daržovės vartojimas gali turėti itin neigiamą poveikį sveikatai, ir štai kodėl.
|
Bulvės turi aukštą glikemijos indeksą, todėl gali greitai padidėti cukraus kiekis kraujyje. Tai, savo ruožtu, išprovokuoja uždegiminius procesus organizme. O uždegimas veda prie kolageno, labai svarbaus odos komponento, atsakingo už jos elastingumą, lankstumą, spindesį ir gaivumą, sunaikinimo.
Mokslininkai rekomenduoja apriboti bulvių vartojimą ir jas pakeisti daržovėmis, kurių glikeminis indeksas mažas. Tai brokoliai, špinatai ir paprikos. Šie produktai turi didelę antioksidacinių junginių dalį, kurie lėtina senėjimo procesą ir taip padeda ilgai išlaikyti odos jaunystę. Be to, antioksidantai gali atnaujinti visą organizmą ląstelių lygmeniu.
Taip pat svarbu atsižvelgti į tai, kad mityba turėtų būti subalansuota, kad maistas teiktų ne tik malonumą, bet ir būtų naudingas organizmo sveikatai.
Straipsnis yra informacinio pobūdžio. Prieš priimdami sprendimą, pasitarkite su specialistu.