Slaptas plaktos kiaušinienės ingredientas. „Įdėkite jį vietoj riebalų ir nustebsite“  ()

Kiaušinienė – vienas dažniausiai pasirenkamų patiekalų, kuris nuo pat ryto pasotina mūsų pilvus.


Meksikietiška plakta kiaušinienė
Meksikietiška plakta kiaušinienė
© Pexels (atvira licencija) | https://www.pexels.com/photo/authentic-mexican-breakfast-platter-with-scrambled-eggs-28525196/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau, pasirodo, nebūtina jos kepti margarine, svieste ar alyvuogių aliejuje. Tam galime naudoti... grietinėlę.

Koks yra geriausias būdas kepti kiaušinienę ir kodėl?

Su plakta kiaušiniene, kaip ir su daržovių salotomis, yra viena įdomi problema – visi turi tą patį receptą, bet kiekvienuose namuose jis išeina visiškai skirtingai.

Pasirodo, viskas slypi detalėse ir viskas priklauso nuo mažų skirtumų, kurie atsiranda ruošiant, pavyzdžiui, kiaušinienę.

Vieni kepa jau dubenyje išplaktus kiaušinius, kiti į keptuvę įmuša sveikus kiaušinius ir tik tada juos pagardina bei išmaišo. Kiti prideda garstyčių, dar kiti – ciberžolės ir žiupsnelio laiškinių česnakų.

[Pasaulinė premjera+EU+Kuponas] Išskirtinis el. dviratis vasaros sezonui! Pažangiausi sprendimai, juokinga kaina + dovanos („Touroll MA2“)
4372 2

Pasaulinė premjera

Iš Europos sandėlio, greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

1 metų garantija

Pažangiausi techniniai sprendimai ir aukščiausia gaminio kokybė

Papildomai dovanų šalmas

Išsamiau

Pagrindinis skirtumas taip pat yra riebalai, kuriuose kepame plaktą kiaušinienę. Jie suteikia šiam patiekalui kitokį skonį.

Daugelis žmonių šiam tikslui naudoja lydytą sviestą (ghee), nes jis suteikia kiaušiniams unikalų, „sviestinį“ skonį, be to, jis turi aukštą dūmų temperatūrą (~250 °C) ir neturi pieno baltymų, todėl lengvai nedega.

Kai kurie žmonės naudoja šalto spaudimo rapsų aliejų, nes rafinuotas rapsų aliejus turi aukštą dūmų temperatūrą, o šalto spaudimo rapsų aliejuje yra sveikųjų omega-3 riebalų rūgščių.

 

Kitiems patinka kepti kiaušinienę kiaulienos taukuose. Tai natūralūs gyvūniniai riebalai, kurių dūmų temperatūra taip pat gana aukšta, nors ir žemesnė nei lydyto sviesto.

Tačiau yra ir kitas būdas paruošti šį patiekalą, nenaudojant minėtų riebalų. Jis nėra labai populiarus, bet tikrai įdomus ir vertas išbandymo savo virtuvėje.

Grietinėlė ir kiaušiniai? Kiaušinienė, kokios dar nevalgėte

Taip pat galite kepti kiaušinienę su grietinėle, nors tai labiau pareikalaus virimo, o ne kepimo proceso.

Grietinėlė kartu su kiaušiniais suteiks šiam patiekalui unikalų skonį, šiek tiek rūgštesnį, puikiai papildantį daržoves pusryčių lėkštėje.

 

Tiesiog pakaitinkite šaukštą ar du grietinėlės, geriausia 18 %, ant labai silpnos ugnies, nuolat maišydami.

Kai grietinėlės paviršiuje pradės atsirasti mažų burbuliukų, į dubenį supilkite išplaktus kiaušinius. Nuolat maišykite, kol kiaušinių baltymai pradės koaguliuoti, ir nukelkite indą nuo ugnies, kai konsistencija bus tinkama.

Šiam patiekalui paruošti taip pat verta naudoti geros kokybės tefloninę keptuvę, kad grietinėlės ir kiaušinių masė nesuliptų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(3)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: